Američki ambasador u BiH odbranio Sarajevo

Konačno smo poslije 08. septembra odahnuli. Punim plućima. Sad nam nema nijedne prepreke na putu ka Evropskoj Uniji, nacijo našim glavnim gradom Sarajevom prošetali su ‘pederi’. I ne samo to, čak su i pjevali. I nosili zastave. I pištali pištaljkama. I pjevali uz gitaru u srcu Sarajeva. ‘Ima izać’, ogromna sa nekoliko hiljada učesnika povorka ponosa lgbt populacije održana je bez ijednog incidenta, osam dan prije i osam dana poslije, mediji ne prestaju hvaliti BiH i njen glavni grad, organizatore i sarajevsku ‘demokratsku’ raju.

Nijednog ispaljenog metka a preko hiljadu policajaca i na desetine snajperista po okolnim zgradama, na stotine onih u ‘civilki’. Među ‘pederima’.

‘Sarajevo i Bosna su pokazali da smo moderna država, da je Sarajevo kosmopolitski grad’, naslovi u novinama ovakvog tipa nisu se mogli ni osušiti, sustizali su ih drugi, isti ili slični.

Kontramiting ovoj paradi ponosa upakovan u ‘tradiciju i tradicionalnu bošnjačku porodicu’ dan ranije nije polučio željene rezultate, onaj drugi, u isti dan kad i parada ponosa, i malo više vehabijski, skoro je ostao neprimjećen. Nije bilo raje a ni dobre Božje volje da usliši njihove molbe.

Džaba i tekbiri i dove upućene Najdražem (udari im kišu da se raziđu, napali ih gromovima), ništa se nije  desilo.

Nije bilo kao 2009. kada su vehabije po ‘kosmopolitskom Sarajevu’ napucavali ovu totalno ugroženu i izopćenu klasu u bh društvu po kaldrmisanim sokacima i po raštimanim tramvajima, sve je ‘prošlo u najboljem redu’.

Islamska Zajednica BiH je par dana ranije ‘fetvom’ izrazila nezadovoljstvo paradi (sa ‘pederima’ čak ne treba ni razgovarati’) ali je stav ublažila zaključkom da se ‘klonimo nasilja’, raja se uzdržala. No, ne zbog ‘fetve’ već zbog drugih razloga, o čemu će mo kasnije.

Političke partije kao i bično ‘kad zagusti’ ostale su po strani. Bakir Izetbegović se sakrio iza ‘stava’ SDA koja je izričito protiv ‘tradicije Bošnjaka’, u dan parade nestalo ga. Slično je postupio i hadžija Dino Konaković, o paradi se raspisao poslije, osuđujući je na sva zvona i sve mikrofone, Nermin Nikšić iz SDPa bi da može i ‘uć’ i ‘izać’, tako je progovorio o ovom događaju, Radončić se kao što znamo ušutio u gnijezdu na svom tornju, osluškujući šta će se desiti a kako se ‘nije desilo ništa’ (nije bilo mrtvih i ranjenih), flaster na ustima mu se sasušio, na isti način glas su izgubili i Dodik i Čović. Čak i Peđa Kojović u ime i ispred ‘Naše stranke’ osim što je na face profilu pustio bh sevdalinku ‘snijeg pade na behar na voće, neka ljubi ko god koga hoće’ drugo ništa nije ni zucnuo, i ovo što je pustio bilo je dovoljno. Njega doduše i razumijem, na prethodnoj neodržanoj, dobio je razvaljenu vilicu zato je ovaj put otišao na izlet van grada.

U dan parade, ovu sevdalinku je izveo gitarom ‘peder’  Damir Imamović, inače unuk velikog sevdalije Zaima Imamovića.

Parole tipa ‘šta imaju paradirati neka rade u četiri zida šta hoće’ plasirana huškački prije parade iz redova botova Islamske Zajednice, SDA i vehabijskih lobističkih internet grupa, nije naišla na plodno tle, sve je proteklo u ‘najboljem redu’.

Međutim, nacijo, da se ne zavaravamo, sve je to naša bh čežnja i šarena laža, kakav ‘kosmopolitizam’ kakva demokratija.

Da u prvim redovima nije bilo američkog ambasadora u BiH a do njega britanskog, pitao bih vas ja dokle bi se ‘pederi’ šetali.

Ne bi mrdnuli dalje od sebilja ili Vječne vatre, radile bi palice i toljage zakrabuljenih vehabija, policija bi kao i 2009 ‘vodila istrage’ a ništa ne bi utvrdila. Zahvaljujući američkom ambasadoru parada ponosa je ‘uspjela’, i još jednom je pokazano šta je i kakva se politika u BiH vodi. I ko je u BiH glavni.

Ne smiju i nisu smjeli Bošnjaci ni prdnuti protiv ovog događaja, medijska naprđivanja ne računam. To je glavni razlog što je ‘parada uspjela’ a ‘mi dokazali demokratiju i kosmopolitizam’.

Kao što znamo, američki ambasador u BiH Erick Nelson je po svom opredjeljenju gay, na službu u BiH je došao sa partnerom koji ga svuda prati. Bilo kakav incident, ma i najmanji, značio bi žestoku reakciju Amerike. Zato je parad ‘prošla’. Sve drugo što se servira i piše, puko je nadmudrivanje i kamufliranje. Zbog njega je i toliki broj plicajaca bio na ulicama, zbog njega je svaki od naših ‘lidera’ začepio gubicu, protivljenja u medijima su bezbolna i očekivana ali ništa više ni manje od toga.

Naravno, kao i u svakoj političkoj priči (jer i ova o paradi ponosa je u BiH samo to, Željko Komšić je prije parade odlično primjetio da bi ometanje parade ponosa nanijelo više štete državi BiH od  izjave Kolinde Kitarević o 10.000 terorista u BiH), političari uz svoje medije svaki svoj poraz prevedu u pobjedu. Tako je bilo i ovaj put uz paradu ponosa.

Drugačije, sve bi bilo drugačije. Kao u Splitu, kao u Beogradu, kao .. na Balkanu. Službe Domova zdravlja bi radile punom parom. Ovako, postali smo ‘demokrate’, ‘kosmopolite’, ‘osvjetlali obraz’. Govno pasje smo mi osvjetlali.

Pranjem sarajevskih ulica odmah pola sata nakon parade, i to samo onog dijela kuda su paradirali ‘pederi’ a ne i ulica kuda su jurišali ‘tekbiraši’ i bh vehabije, pokazalo je svu našu dobrotu i naše razumijevanje za ‘druge i drugačije’. ‘Očišćene ulice poslije sramne parade’ ‘kojom su pradirali našim čistim ulicama natopljenim krvlju šehida’ glasili su naslovi na vehabijskim i bošnjačkim medijima, aludirajući na prljavost ‘svih drugih i drugačijih’ osim muslimana u BiH.

To je Sarajevo, samo niko ili teško će vam to priznati.
Jebiga, lakše je ovako. Da se ‘glupi’ Amerikanci i svi ostali ‘pederi’ ne dosjete.

Iako, ruku na srce, ovakvim ponašanjem, političari i prvaci vjerskih zajednica su dokazali i pokazali da su veći ‘pederi’ od pravih pedera. Samo se Boga boje a strahuju ne od njega već od jakih i najjačih.

Bosna je pak, ovim ‘čišćenjem’ dobila novu kategoriju lgbt populacije. Očišćenih, halal pedera.

photo : pranje ulice u Sarajevu poslije parade ponosa, arhiv