najnoviji postupak udruženog zločinačkog poduhvata bh vlasti : parlamentarci podigli sebi platu za 500 KMa ‘jer moraju pratiti rast troškova i inflaciju’ dok im službenici rade za 480 KMa i štrajkuju danima. Pa i pored toga nismo žrtve – uživamo!

 

Oni su bahati, bezobrazni, moćni i bezobzirni. Oni su instant vjernici, pravi i savršeni kriminalci i siledžije. Bilo da su ‘unitarci’, ‘legitimni’ ili ‘konstitutivni’, isti su, nema ih potrebe izjednačavati. Bošnjaci, Srbišnjaci i Hrvatišnjaci. Četnici, Balije i Ustaše : iste matere djeca.
Oni nikada BiH neće uvesti u EU, prije će državu odvesti u totalnu propast ili u rat.
Uvijek lažu a uvijek o istini pričaju.
Moral im je ravan nuli u minusu, ne znaju i neće se zacrvenit od stida, crvene se samo kad pljačkaju, otimaju i kad prebrojavaju svoje nekretnine i pare.
Otimaju iz očiju, iz gladnih usta, ništa im sveto nije. Otimaju uz zakone i otimaju bez zakona. Plate evropske-život balkanski,. Plus, paušali, penzije, otpremnine, liječenje vani, liječenje familije, zlatni i drugi ljiljani, značke i plakete…

Troše nemilice jer troše tuđe, kradu bezobzirno jer se ne plaše. Istovremeno, to su ‘naši’ bh parlamentarci, ‘naši’ predstavnici. ‘Naše gazije’, ‘naši’ heroji’. Jer mi smo stoka sitnog i krupnog zuba, oni su vlasnici stada.
Tuku nas, jašu, siluju u mozak već tri decenije a mi ih sve više volimo. Jer mi smo mazohistična bezlična amorfna masa. Mi smo niko i ništa. Mi čak ni u normalnom sexu ne znamo i ne želimo uživati, volimo sado-mazo zajebancije.
Mi smo bh narod. Bh građani, bh seljaci. Rudari – go klinac palac. Studenti, penzioneri, borci, kurci, šehidi, patriotske kurve. Niko i ništa.
Mi smo istrošene prostitutke, upotrijebljeni kurtoni. Oni su potentni makroi. Jebana nacija, vesela nacija.

Zato, hajmo još jednom, zaokružimo našu ljubav u oktobru. Koga ćemo ako njih nećemo. Bez njih staje život, država se gasi, kijamtski dan nastupa. Vidite da čuvaju  akcize, devize, poreze i razreze bolje od nas. Mi nemamo šta čuvati.
Akcize i PDV- pet puta na dnevnom redu i opet ‘padaju’. Nema kvoruma i nema ruku. Kvorum i ruke u državnom restoranu dobre i jeftine klope. Sve što nama treba-ne prolazi u parlamentarnim klupama. ­Sve što treba njima- prolazi bez amandmana i bez nacionalističkog prebrojavanja.
‘Grupnjak’. Oni gore, mi dole. Pa onda okreni – sprijeda i odpozada. U mozak ide najbolje, nego šta!
Sve za žrtve udruženog poduhvata silovanja? Ma kakvi, mi uživamo.
Kad je najteže i kad je najgore oni se ne predaju, oni su potentni maksimalno, vazda uspravni i čvrsti i odlučni. Ništa inflacija, ništa corona, rat u Ukrajini pičkin dim, plate idu gore. Paušali frcaju, naknade za internet, prate se rast troškova …. Njima.
‘Nama’ – ni cijenu kruha ne smanjuju. Nama uvijek nešto fali. Nisu budale, fukarama niko nije ugodio.
Koliko danas bez pisama Denisa Bećirevića, bez pitanja i odgovora ‘profesora’ Zvizdića ili pametnih doskočica začešljanog Šemse Mehmedovića ili vickastog Mektića, op – ode plata gore za 500 KMa. Malo tri, četiri ili pet hiljada KMa, daj još. Povećaše i naknadu za korištenje interneta i mobitela, tako i treba!
Tolika je i plata njihovih robova državnih službenika koji su već danima na ulicama, tačnije 480 KMa. Možda im se smiluju za nekih 80 KM povišice.
Mi smo totalno silovana nacija. Takve treba ‘još više *ebati i ‘napikati’ pse za njom’.
Tako kaže stara narodna poslovica.

photo ilustracija : silovanje u mozak, arhiv