Zaustaviti Komšića ili mu dati doživotnu funkciju : niskim nacionalističkim stavovima čitavu Evropu okreće protiv države BiH samo zbog stolice i istupa kao glasnogovornik Islamske Zajednice

 

Da, svi znamo, znaju to i EU i Amerika da je Željko Komšić pod agendom ‘građanštine’ i jednakosti u BiH zapravo konstitutivni bošnjački predstavnik Hrvata u vlasti. Koji već treći put juriša na stolicu u BiH Predsjedništvu kao legitimni Hrvat a zapravo konstitutivni Bošnjak, ali mu najavljene izmjene Izbornog zakona kvare tu njegovu parazitsku i licemjernu ulogu i idilu u bh vlasti koju zloupotrebljava već decenijama.
No, vidi čuda, Komšić osokoljen svojom prznilačkom, dnevno političkom i mrzilačkom svađom sa svim i svakim i političkim dnevnim poenima po internetu i drugim medijima, posebno svađom i mržnjom prema Hrvatima koje predstavlja i sa Srbima koje ne može smisliti, sa EU, Rusima, Njemcima pa na kraju i sa Amerikom, toliko je daleko otišao da je u namjeri da se održi u vlasti i državnoj sisi po svaku cijenu odplivao u radikalne nacionalističke vode.
Kao da sluti da će brzo doći kraj njegovoj prevari koju je davno osmislio u suradnji sa SDA i Izetbegovićem prvi je pozvao bh narod na neposluh i ‘borbu svim sredstvima’ protiv Visokog bh predstavnika i medijski najavljenih izmjena Izbornog zakona koje još Schmidt visoki bh predstavnik nije uopšte potvrdio, zatim je pokušao pismom kao i Bakir u Neumu januara ove godine da u svoj vrtlog paničnog spašavanja uvuče i tzv. opoziciju koju je zbog SDA i funkcije napustio i izdao, da bi na kraju, jučer hitno sazvao vanrednu sjednicu svoje minorne stranke DF na kojoj je iznio stavove i zahtjeve na kojima bi mu pozavidio čak i Reuf Bajrović nacionalistički internet bot-jastreb SDA mafije, ‘brat’ Emir Suljagić ili ‘Hižaslav’ Mustafa Cerić aktualni savjetnik Reisa Kavazovića.

Uplivao je u glib nacionalizma i radikalnih islamističkih teorija optuživši Evropu da djeluje antiislamski protiv Bošnjaka, čime je preuzeo de facto i de iure ulogu savjetnika Reisata. Nakon što je održao ponovo lekcije Visokom predstavniku i EU pa se pohvalio kako ‘mi nismo glupi’ i kako ‘znamo čitati između redova’, optužio je kompletnu Evropu (možete li zamisliti?) za licemjerje, da nam uvodi rezervat i diskriminaciju a na kraju dodao još i ovo, kao zadnju slamku spasa kod Bošnjaka i Islamske Zajednice BiH pred ove dolazeće izbore :
“Sve što rade stranci u BiH uključujući i pritiske da se donesu zakoni koji su antievropski, zaista je duboko antiislamski. Jer izgleda da mnogi na ovom kontinentu u današnjim evropskim muslimanima gledaju nove Jevreje, a problem su posebno Bošnjaci koji čak imaju svoju državu..’   

Dakle, nema druge nego dati Komšiću doživotnu funkciju u Predsjedništvu ili ga uposliti u Sabor ili Reisat Islamske Zajednice BiH odakle će ovako predstavljati ‘predstavnike svog  naroda’ ili puške u ruke pa u rat sa Evropom i Amerikom. Ovom ‘zlatnom ljiljanu’ (kojem bh država plaća značku svaki mjesec 750 KMa uz platu i ostale benefite) kojem je jedina referenca za ulazak i opstanak u vlasti već više od dvije decenije ta nagrada Alije Izetbegovića iz bh rata izgleda drugo ništa nije preostalo. A i nema potrebe da se sakriva više iza sekularne i građanske države po mjeri SDA kad već svi znamo o čemu se radi.
Osim te značke, već potrošenih fraza – ‘prste dalje od Bosne’, ‘idemo u NATO i EU’, ‘nedati Čoviću blizu Predsjedništva i vlasti uopšte ni po koju cijenu‘ – ‘gazija’ Željko nije ništa i ničim doprinio u svom radu za bh državu, isključujući bezgraničnu proizvodnju neprijatelja. Čak, statistika kaže da za svo vrijeme njegovog ‘rada’ u bh Parlamentu nije nijednom postavio ni pitanje ni amandman a ogromnu platu i prvilegije je uzimao nesebično. Uz izbore u Mostaru, bezobrazno je koristio ‘Majke Srebrenice’ i Josipa Broza stavljajući ih na poster sa svojom facom čime je potvrdio medijske teze kako je sav svoj obraz davno upljao i potrošio, posebno odkako se ‘slizao’ sa SDA.

Sa druge strane, silne afere njegovih ahbaba iz redova SDA kriminogene vlastele  ovaj licemjer i državna štetočina nije nikada ni riječju komentarisao, sad se poziva na one koje su te afere osiromašile i opljačkale i krije se iza njihove navodno ugrožene slobode nazivajući Evopu licemjernom.
I igra na najopasniju nacionalističku radikalnu kartu, ‘loži’ na religiju. Stiže oktobar i dolaze još jedni izbori.

photo screen iz medija: DF i Željko Komšić na vanrednoj sjednici odbora stranke 22.07.2022. godine, arhiv