*Ebe mater četnicima, a ‘četnik’ mu poklonio auto : Ostvaruju se predviđanja i pisanja Cross Atlantica : načelnik Opštine Centar Sarajevo Srđan Mandić poklonio novog terenca bahatom i prostačkom direktoru Emiru Suljagiću i Memorijalnom centru Potočari

Kad te Emir Suljagić-direktor najpoznatijeg groblja u BiH zamoli, ne možeš i ne smiješ odbiti. U protivnom lako završiš u njegovim ‘twitt doskočicama’ kojima svaki dan kao Donald Trump američku zasipa bh javnost a ‘nezavisni bh mediji’ listom prenose. Nakon čega ti život postane gorči i teži. Ili ljepši i ugodniji. Zato je bolje dati nego se zlu nadati. Posebno ako daješ tuđe a ne svoje.
Tako će jučer načelnik Opštine centar Sarajevo Srđan Mandić slavodobitno objavio kako ga je Emir Suljagić ‘zamolio’ i kako on evo izlazi u susret te Potočarima i Emiru za potrebe ‘istraživačkog rada na terenu‘ poklanja novog terenca, sve sa registarskim tablicama. Vozača nije dao, ostavio je mogućnost da i direktor nešto odradi.
Ovim činom je Srđan ispunio svoje obećanje dato prilikom ranije posjete, ujedno je izvjesno vrijeme ‘rahat’ od medijskog nacionalističkog linča kojeg kontrolišu SDA botovi i ‘bosovi’ sa kojima Suljagić uz Ramazan iftari a petkom kad je trijezan dovi. Poklon je fino popratio  isti dan i sam ‘Donald’ Emir Suljagić, na svoj šaljivdžijski način, ovako.
‘Sad više ne moram brinuti hoće li se Ramizu Nukiću otkačiti prikolica sa freze kad poveze Azira Osmanović, Ahmedina Đozića i ostale u pretragu putem kojim je 1995. prošao Marš smrti. Nekad naizgled prozaične stvari rješavaju istorijske poduhvate. Hvala @mandic_srdjan..’

Ovu ‘prozaičnu stvar‘-auto sa kojom se rješava ‘istorijski poduhvat‘ je Cross Atlantic predvidio u svom tekstu od 18. juna ove godine pod naslovom ‘Koga pratiti : šefa ili glasnogovornika’ gdje smo objavili da je megaloman Suljagić imenovao sebi glasnogovornicu Almasu Salihović i da je samo pitanje dana kad će ‘na redu biti auto sa vozačem i par tjelohranitelja’, te kako je na redu i ‘majka’ Munira Subašić koja će ako se ovako nastavi također imati glasnogovornika, security i vozilo sa vozačem.
No, da ostane u svom stilu uzornog, miroljubivog vjernika i za zajedništvo spremnog Bošnjaka, Suljagić se potrudio u postu istog dana upućenom nekim drugim Srbima u vezi komentara i članka u novinama. Ovako.
Najsličniji primjer se može naći u Višegradu u kojem je hotel pretvoren u logor za silovanje, a potom porodični hotel i izletište. Ali i bez toga jебем вам хисторицал цирцумстанцес матер четничку, što reče jedan čo’ek…’
Gdje je u kombinaciji svog engleskog, ćirilice i ‘bosančice’ pokazao ko je Emir Suljagić i kako treba da se u medijima ponaša direktor jedne ovakve ustanove kao što je Memorijalni Centar Potočari.

U očima nacionalistički oboljelog i bezobraznog i primitivnog Suljagića svaki Srbin je četnik što je potvrdio ne samo ovog već više puta, dodajući k tome i asocijaciju ‘čvaraka’ da bude ubjedljiviji. Isto tako, Srđan Mandić iako nosilac ‘zlatnog ljiljana’ te borac za BiH i borac ArBiH, više puta je u Sarajevu čak i javno nazivan četnikom ‘kome ne treba vjerovati‘ od strane ‘Hižaslava’ Mustafe Cerića i Emirovih jastrebova SDA sa sijela i ‘muhabeta’ od kako je Emir ‘došao tobe’ i ispilio na pravi put.
No, ovom ‘reket’ donacijom Mandić se bar na jedno vrijeme spasio. Da je auto platio svojim parama, to bi već bilo nešto drugo, ovako – saznaće se kad mu istekne mandat.

photo : screen instagram profila Emira Suljagića. Gore- twitt sa psovkom četnicima, dolje zahvala Srđanu Mandiću načelniku Opštine Centar Sarajevo na poklon-autu, arhiv Cross