Fašizoidni načelnik Sarajeva Abdulah Skaka (opet) na pogrešnom mjestu?

 

U povodu 09. maja Dana borbe protiv fašizma, bh SDA zelena bulumenta izvršila je pravu agresiju na partizanasko groblje Vrace u Sarajevu. Tamo je Bakir Izetbegović pronašao svoje daidže a vjerovali ili ne fašista mladomusliman Abdulah Skaka, inače načelnik Sarajeva (sa jednim ukradenim glasom viška uz suradnju OSAe i SDA aferaša tipa Asim Sarajlić) pronašao ‘svoga amidžu’, hoće reći strica kako se to nekad fino zvalo na našem jeziku.

Ovaj opskurni lik SDA kriminogene kamarile je odviše poznat, svaki dan je kao što je red u medijima, ali najviše po svojim bisernim a tačnim izjavama koje mu mediji ocjenjuju kao ‘gafove’, dok se besposlena i nepismena raja tome smije.
Najviše je poznat po svojim vjerskim ali fašističkim nazorima, po svojoj brijačnici sunetarnici gdje se vodio spisak ‘ko je sve od Bošnjaka osunećen’, a posebno po falsifikovanju istorije BiH po čemu mu osim Bakira nema premca. I po Bajramskim tekbirima ispred Vječne vatre u Sarajevu gdje je dovio prošle godine čime je faktički antifašistička spomen vatra ovim namjernim zapišavanjem ugašena.

Znamo da po njemu partizani nisu oslobodili Sarajevo već 16. muslimanska, Skaka bi to komotno mogao reći Bošnjačka, i nije to bilo 6. aprila već 5. aprila, ‘četnici su umarširali u grad sutradan i pobili nevino stanovništvo’, usljed čega je i Sarajevo donijelo odluku da se u buduće ovaj datum proslavlja februara a ne aprila, znamo i onu ‘prije 72 godine je ovdje pobijeđen antifašizam’, dakle pobjedu su odnijeli fašisti, najnovija je u povodu najave katoličke crkve da 16. maja ove godine daje misu za žrtve ustaša Bleibburga kada je Skaka fašistički uskliknuo “i žrtve komunističkog režima imaju pravo na dostojanstven način obilježavati stratišta i čuvati sjećanja”, a što je kasnije sistemom ‘gafa’ zamijenio doskočicom kako je ova misa uvreda za žrtve fašističke NDH u Sarajevu, što je vrijedni i agilni Radončić SDA ‘međed za vašare’ popratio, uz naslovnu stranu sa slikom Sebije Izetbegović, koja je tu došla sa stranica ‘crne hronike’ Avaza. I tek nakon što se u sličnom tonu o misi ‘očitovao’ Izetbegović.
Otkud fašista Skaka na Vracama sa Izetbegovićem, već smo objasnili, ponovit će mo.
Samo sa jednim ciljem : da se izjednače partizani i borci, gazije ArBiH, da se licemjerno sakrije fašizam.

a kad je već Bakir među partizanima pronašao svoje daidže, red je bio da i Skaka pronađe nekoga. Fašizoidni i nacionalistički ‘Stav’ , tursko-bošnjačko glasilo je odmah ovaj Skakin dolazaka na Vrace ‘razvalilo’ naslovom ‘Bošnjaci su u najtežim vremenima bili na pravoj strani’ dok Cross Atlantic tvrdi da je Abdulah Skaka, kao i Bakir namjerno zalutao i našao se među mrtvim antifašistima partizanima kojima uporno uče dove što je za partizane i žive i mrtve čista uvreda.
Skaka je, ovo nije gaf’, trebao sebi već osigurati stolicu u sarajevskoj katedrali i odati poštu žrtvama Bleiburga, kao što je u prvoj izjavi i naveo, ili je trebao otići na groblje nekadašnjih SS vojnika iz redova Islamske zajednice BiH, još jednostavnije na neko groblje ustaša gdje može s lakoćom pronaći svoje rođake. Na slici iz jula 1943 koju objavljujemo je recimo njegov rođak a hodža Ahmed Skaka, skupa sa Husein ef. Đogom čije ime krasi škola u Goraždu po želji SDA ‘antifašista’ i krojača novije bh istorije, njemu je Skaka skupa sa Bakirom trebao doviti, partizanima nikako.
Naravno, mi kakvi jesmo, opet će mo reći kako je Skaka prepun ‘bisera’, smijaćemo se njegovim ‘glupostima’ ne znajući ili ne želeći da znamo da se on sa nama zajebava i da se mi zapravo smijemo svojoj neupućenosti a ne Skakinoj dovitljivosti.

Jer, Skaka uopšte ‘ne valja’ budaleštine, on je bezobrazno stvaran i ozbiljan.

photo : Ef. Husein Đozo i rođak Abdulaha Skake imam Ahmed Skaka na tečaju imama jula 1943, u ‘antifašističkim’ uniformama