Milorad Dodik postao jedan od većih dobrotvora (vakifa) : Zastava Republike Srpske ne može u BH Predsjedništvo ali može u Islamsku Zajednicu BiH, tarifa je zna se – 100.000 KMa

Kad je nakon prošlogodišnjih izbora Milorad Dodik izveo performans sa zastavom Republike Srpske u BH Predsjedništvu, mnogi u BiH su pomislili kako ‘naše’ bh kurčevito domoljublje i još bezobrazniji državni patriotizam nema cijenu. Igrokaz Dodika su nadopunjavali SDA/DF prznice oličene u karikaturalnim spodobama Željka Komšića i Šefika Džaferovića (to su oni ‘naši lideri’ što su se ‘noću šuljali’ ispred vrata Dodikovog kabineta kako bi nama ljubiteljima bh zastave dočarali kako se na borben način uklanja zastava Republike Srpske, pa čim je Mile okači oni je strgnu a postave ‘našu’), pripomagao je još jedan ‘naš’ lik iz crtića Bakir Izetbegović, dok je Islamska Zajednica BiH oličena u svakom bivšem i sadašnjem Reisu, uz ove političke lakrdijaše kao i uvijek stala na branik ‘svoje’ države, stranke i ‘svoje’ zastave.

Poslije Dodikovog također kurčevitog intervjua u Beogradu ‘kako neće dozvoliti arlaukanje sa munara’ , činilo se da će zastava ‘omrznutog entiteta’ ostati samo uspomena na reveru Milorada Dodika dok će mo sjednice BH Predsjedništva gledati samo putem skype tehnologije a ne direktnim prenosom iz ‘Teherana’, hoću reći Sarajeva.

Naravno, bh narod kao ovčice u svakom toru, iako se hvali sa ‘sjećanjima’, sa ‘kontinuitetom sjećanja’, sa stopostotnom odanošću svojoj vjeri islamu, iz vječite prošlosti u kojoj je do guše zarobljen i s punim pravom postavljen nije htio a niti to sada može, odvrnuti ‘film’ unatrag  pa se na tren prisjetiti da su zastave, domoljublje i patriotizam ništa drugo nego ‘utočište za hulje’ i za barabe. I da sve ima svoju cijenu pa i ‘arlaukanje sa munara’ našto je ‘posebno ogorčena Islamska Zajednica BiH’.

Da jeste, vidjela bi nasmiješeno lice prevaranta pod ahmedijom ‘Hižaslava’ Mustafe Cerića, bivšeg aktualnog i sadašnjeg u sjenci Reisa, ‘čuvara’ države BiH i njene zastave kako u srcu Republike Srpske ispred zastave ‘mrskog četniteta’ aplaudira Dodiku dok primaod njega ček na 250.000 KMa (samo jedan dio od 1,4 miliona KMa koliko je Dodik ucrtao za obnovu ove bogomolje) za obnovu Ferhadije. ‘ kako slavodobitno pojašnjava da se ‘sada u Republici Srpskoj lakše diše’.

Ma ni na otvoru Ferhadije maja 2016. kada je Dodik pored silne love Islamskoj Zajednici BiH uručio specijalni skupi tepih za džamiju, niko nije ni guzicom trepnuo da to pohvali, a Dodik je dokazao da je ne najveći ali zasigurno jedan od većih vakifa, da kažem dobrotvora, naprotiv bošnjačka ullema i zatociljani narod su ostali u svojim busijama i na braniku domovine i vjere.

‘Jer država i vjera’ nemaju cijenu. To je odmah po dolasku u ‘Teheran’ kako Dodik odmilja tituliše ‘bošnjačko Sarajevo’ pojasnio sam ‘Hižaslav’ Cerić. ‘U bh entitetu se sistematski krše prava Bošnjaka i mit o nećemo dozvoliti’.

Cvrc!

Kad ono bješe jučer, ili prekjučer, Dodik nam je ponovo dokazao da patriotizam i državni sex imaju svoju cijenu. Eno ga u Doboju, sa donatorskim čekom od 100.000 KMa ispred zastave Republike Srpske ‘koju nećemo ni po koju cijenu’ u muftiluku nasmijan ‘ko na Bajram’, donacijom potpomaže izgradnju Islamskog Centra u Doboju, obećava pomoć i za gradnju Medrese u Banja Luci.

Ovaj put nasmijan nije Cerić već muftija banjalučki Avdibegović Nusret, nasmijani su i ostali u muftiluku Doboja, svi su razdragani jer nigdje ama baš nigdje ne bi zastave ‘države BiH’ za koju se tako lako i srčano ‘gine’.

I, da, čim je vijest obišla Kuglu, opet se ‘desio’ Cerić. Vaskrsnuo. Ne baš Cerić, ali jeste Islamska Zajednica BiH a to mu dođe na isto.
‘Izvinjavamo se što je došlo do ozbiljnog propusta u Doboju gdje nije bilo državne BiH zastave, pokrenućemo odgovornost za ovaj propust’. Kao, kaznit će mo imama i muftiju što su primili donaciju u zgradi Islamske Zajednice u prostoriji koju su okitili zastavom Republike Srpske a ‘zaboravili’ državnu. Voljenu. Najvoljeniju.

Taman tako. Poslije donatorskog čeka i zahvale i aplauza, opet se ‘teško diše’.

Ali, niko iz vrha Islamske Zajednice ne kaže da će, recimo, vratiti pare od ‘četnika’ (vlaha) Dodika, jer je valjda veća cijena države nego vjere. Hoće govno, ili na bosanskom, nema od toga ništa, važno je da je lova ‘legla’, za ‘kazne’ će mo lako. Sve se brzo zaboravlja.

Uostalom, o donacijama ‘bez halala’ i sa grijehom, pisali smo nekoliko puta, Islamska Zajednica BiH iako kao i pomenuti bh ‘politički kreteni’ voli državu i zastavu više nego je normalno, neće se ni počešati iza ahmedije, dovoljno je ovo ‘cerićevsko’ izvinjenje naciji, drugo ništa ne treba.

Onima drugima, nama, vama i ostalima koji ‘ne vole svoju državu i zastavu’ ostaje živi da ne može življi dokaz da ‘arlaukanje’ sa munara ima svoju cijenu a ona se zna. 100.000 KMa najmanje. I još pride ‘crno po bijelo’ : ako zastava Republike Srpske ne može u BH Predsjedništvo, može u Rijasetu. U miftiluku. U džamiji, medžlisu, bilo gdje gdje se danonoćno ‘bdije’ nad domovinom Bosnom.

Samo uplati pa zastavom klati.
Usput, preko interneta ‘udri’ brigu na veselje. ‘Vidi što se Dodik prepao pa daje lovu’.
Lovu na koju nije imuna nijedna Božja Kuća. Islamska pogotovu.
photo : Milorad Dodik u Doboju u prostorijama Islamske Zajednice BiH, skupa sa bijelim ahmedijama pod zastavom Republike Srpske