Samuel Johnson je rekao da je patriotizam poslednje utočište za hulje, nije se sjetio Bosne

 
“Ja sam na birou kroz tri do četiri dana”- izjavio je Bakir Izetbegović 16. 11. prošle godine. Nije od toga prošlo puno, Bakir nije uspio ‘uskupiti’ ni sve potrebne papire za kancelariju nezaposlenih, a već nas sustiže najsvježija vijest : Izetbegović Junior ide u Dom naroda Parlamenta BiH. Možda postane i predsjedavajući, ko zna. “Nitko ništa ne zna, znanje jest krHko”, što bi rekli onomad ‘Nadrealisti’.

Bezobraznu i ortodoksnu izetbegovićku laž ne bi toliko ni primjetili da ne bi ‘Dnevnog Avaza’, ‘najčitanije’ novine na Balkanu i njegovog ‘konsultanta’ Fahrudina Radončića, koji se svojski potrudio da je ne zaboravimo. Kao i mnoge druge, skoro svakodnevne laži Bakira Izetbegovića, kao onu sa ‘100.000 zaposlenih’, pa onu sa ‘revizijom protiv Srbije’ u vezi genocida, ili najnoviju, ono sa već ‘ispraksanim’ apelacijama Ustavnom Sudu, ovaj put Bakir je sa odgodnim uslovom (ako se Milorad Dodik ne opameti) najavio promjenu imena i naziva entiteta Republika Srpska.

‘Avaz’ se svojski trudio ne samo u svojoj novini, Fahro je ‘lažova iz Vijećnice’, kako je okarakterisao Izetbegovića Mlađeg koliko jučer, kad ono bješe, prije sedmicu dana, nazvao ‘šarmantnim političkim kretenom’, i to na tv, gdje se još bolje i čuje i vidi. Prije toga Bakir je po ‘Avazu’ i Fahri bio nezaobilazni mag političkih ubistava, član bošnjačke mafije i vlasnik ‘vreća za Bakira’, donacija iz Turske i Saudi Arabiae.

Onda je došlo do ‘istorijskog’ NE u vlast sa SDA partijom od strane SDPa gdje je predsjednik ove političke grupacije umalo uhvatio ‘Bakirovu utrnulu ispruženu ruku’, jer je prije toga Bakir ležerno, hajmo to reći na Radončićev način šarmantno žalio kako niko osim njega ne voli Bosnu, kako svi osim njega šuruju sa ‘neprijateljima Bosne’, uglavnom Srbi i Hrvati, malo prije toga Bakir je ‘utrnulu ruku’ ispružio Dodiku i Čoviću. Naime, njegovi ahbabi patriote su velikodušno podržale izbor Dodikovih i Čovićevih poslanika u Dom Naroda BH Parlamenta nakon čega je na stranicama ‘Avaza’ nastala prava medijska revolucija. Nestalo Bakira, Arapa, vehabija, promašenih investicija, tendera, nestalo SDA lopovluka, sve se raspršilo u slikama međunožja starlete Jelene Karleuše, Soraje i štaznam kojih još sve guzica i sisa. Ma nestalo čak i Sebije, Fahro zaboravio njene ekskurzije u sarajevskom kliničkom centru, njene torbice i cipelice.

Razlog : ide i Fahro kao i Bakir u Dom Naroda, sa velikom mogućnošću da njegova partija ‘šarmantno’ uđe i u koaliciju sa SDA bratskom strankom.

Da, da, ono ‘nikad sa SDA lopovima’ se u čas pretvorilo u mudrost tipa ‘sa svakim treba razgovarati’ i ‘ozbiljnom političaru sujeta ne smije biti razlog za nesuradnju’, što znači da je Fahrudin preozbiljan kad je Bosna u pitanju i kad treba vlast dijeliti. Sad bi komotno lažov Bakir, da ima svoj ‘Avaz’ mogao Fahru nazvati ‘lažovom iz Tornja’, onog dozgo.

Ili, mogao bi ga podsjetiti, Fahru’, da je klasičan primjerak ‘međeda za vašare’, isto onako kako je Fahro nekad, ne tako davno, tvrdio da ‘neće biti ničiji međed za vašare’, da ga SDA i Bakir vodaju. A i narod i Bog, pa i Fahro iz Tornja vide da je u BiH permanentni vašar i da je Fahro klasičan tip međeda. Ne samo za vašerenje. Hoću reći za osvajanje vlasti i privilegija kojih se Fahro kao i Bakir non-stop odriču.  A što ih više nijekaju, sve više grabe.

Ni treći lažov Čović koji je prijetio zbog Komšića ‘zlatnog ljiljana’ blokadom vlasti, izmjenama Izbornog zakona i hrvatskom ugroženošću, nije odolio ‘ispruženoj a utrnuloj ruci Bakirovoj’, evo ga sa invalidskim bezobraznim osmijehom u pregovorima sa ‘pobjedničkim strankama’, dakle sa Bakirom i evo ga, kao i Bakira, umjesto ‘na birou’ u Domu Naroda.

Nacijo, ove vratolomije može razumjeti samo onaj ko voli Bosnu više od nas, drugi niko ni ne mora razumjeti. Jer, da nije Bakir podržao Dodika, Dodik Čovića i Bakira a Fahro svu trojicu, veliko je pitanje ‘šta bi s nas bilo’, kako ono mudro onomad prozbori ef. i Reis Kavazović.

Bosne bi nestalo u čas. Ovako, ima da traje, Dom Naroda BH Parlamenta – ‘dom lažova’ je spreman da je brani do zadnjeg Bošnjaka, Srbina ili ugroženog Hrvata.

Samo im je još falio lažov Milorad Dodik, ali on se potrudio svojski da tamo ima važne predstavnike sa ‘kojima nema razgovora’ kako su prije par mjeseci tvrdili prethodno nabrojani lažovi, tipa Špirića, Majkićke ili Lazara Prodanovića. Njemu je sada najbitnije da sa zastavom RSa na reveru prkosi Komšiću i Džaferoviću i da osvoji ‘Vijeće ministara’, ‘to neformalno i nezakonito i nepostojeće tijelo, koje je nametnuto od strane Bošnjaka i Visokog predstavnika’, a Bakir i tečić Denis Zvizdić se još ‘nataču’ sa Miletom kako bi što bolje utvrdili svoje pozicije i unovčili glasove za Srbe u Domu Naroda.

Tja, uvaženi i poznati Britanski književnik Samuel Johnson je davno prepoznao ovu balkansku sortu domoljuba tvrdnjom da je ‘patriotizam zadnje utočište za hulje’, samo što tada za Bosnu jadnik nije ni čuo niti je o njoj razmišljao. Da jeste, on bi to preformulisao malo drugačije, ne bi zaobišao BH Paralment nikako.
Jer, toliko patriota i domoljuba koji sistematski a udruženim zločinačkim poduhvatom ruše sopstvenu zemlju nema nigdje na Kugli Zemaljskoj.

Što je poznatom jednom novinaru (Andrej Nikolaidis) dalo za pravo da ovu ljubav prema domovini nazove pravim imenom : ekonomski patriotizam, a njene građane stanovništvom. Što će reći, patriotizam se odlično isplati a građani postaju rulja, masa, kao jadna i nebitna stvorenenja u poplavama ili zemljotresu.

Ko ne vjeruje neka samo pogleda face delegata u Domu Naroda, u domu koji odlučuje o sudbini zakona i čitave Bosne i koji može kad hoće i zablokirati i odblokirati i život i državu. Tu su nacijo ‘neprijatelji države Bosne’ i ‘ljuti svakodnevni protivnici’ koji trebaju da je spašavaju.
Sve ostalo što postoji, životari ili umire u Bosni, spada u grupu ‘stanovništva’.

photo ; patriote u Domu Lažova BH Parlamenta, Dragan Čović prvi u gornjem redu, Radončić i Izetbegović u sredini u drugom, arhiv cross