zeleni termiti u Bakirovoj svilenoj, zelenoj maramici

Nema ništa ljepše ni radosnije za bh građane kad vide Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića skupa. Onako svebošnjački, sveizborno, veselo i obećavajuće. On (Bakir) mu poklanja maramicu koja je dakako zelene boje da obriše facu poslije srcedrapateljskih obećanja za BiH, a On (Fahro) poručuje ‘ova zelena boja, boja maramice, i ova boja moje kravate, pomešće sve druge boje u izborima’. I bi tako, tako će biti. Salom u Brčkom gdje se održao prvi predizborni skup dueta Fahro i Bakir zaorilao se ‘da te nije Alija’.

The End.

Stvarno, da nije bilo Alije ne bi bilo ni ove bizarne a za BiH važne opskurne scene sa maramicom. Koja je puna ‘zelenih termita i skakavaca’ i koja je očistila naprosto Fahrine dišne puteve. I otpuhala sve Bakirove vreće sa zlatom, sva politička ubistva koja je po Fahri naručivao Bakir i kao Fahrinim obećavajćim cunamijem, izbrisala sve korupcionaške afere čije razotkrivanje je bilo najavljeno.

Dakako, tragom zelene maramice koja je dobila u ‘Avazu’ bezbroj stranica prostora, pored one kako ‘Zločinac Abdić ponovo dijeli Veliku Kladušu’ svojom, i još retuširanom slikom ispred stambene zgrade u Velikoj Kladuši, za očekivati je sigurnu pobjedu naših momaka, Fahre i Bakira.
Ovakvu paradigmu i jad sa čemerom možete vidjeti samo u Bosni a pomalo i u Hercegovini, koja nije, kao što Bakir i Fahro tvrde oživjela, ona živi već dvije decenije, ali u njoj se upravo i krije ‘joker’ budućih dešavanja. Poslije izbora. Jer, ovo ‘bošnjakovanje Fahre i Bakira, do jučer najljućih neprijatelja, najednom su pojeli ‘zeleni skakavci’, inače one živuljke koje već dvije decenije jedu i grabe sve iz Bakirove ‘Zelene Doline’, njegove Bosne.

Koja je čak i osvijestila Fahru te je otpočeo pričati bosanski. Čovjek ‘ima nijet’, kako reče da od Bosne napravi ekonomsko čudo.

Ako mu se zeleni skakavci i termiti ne udave na hercegovačkom kršu, ova neprincipijelna koalicija je u velikom zaletu. Naime, sve ide i sve je za hranu ali hrvatski krš i kamen je pravi otrov za ‘zelene skakavce’ SDA, tako da najavljivana i očekivana pobjeda donosi samo nove muke za darodavca i daroprimca zelene svilene marame. Osim zatvorske slobode za Radončića, što nije više ni upitno i diskutabilno.

Kad se odsluša ili odgleda ova bosanska opskurnost i jednog i drugog, čovjek utaman pomisli kako je hrvatski političar Milanović totalno u pravu kad je Bosnu nazvao ‘big shit’ produkcijom, međutim, Milanović je u krivu.

Eno, bihaćki načelnik Galijašević je kao i Fahro već očišćen od grijeha zvani mito od 10,000 KMa, eno ga uči dove po mezarlucima i šehidskim grobljima kao da se ništa nije desilo, načelnikuje u istoj kancelariji gdje je prije par mjeseci uzimao lovu i gdje je uhapšen, dok se državni tužioci raspravljaju putem medija i razotkrivaju državne lopovluke najvećih razmjera.

I nije se ništa desilo, u Bosni se dešava samo vlast i političke partije. I izbori. Kaže gradonačelnik SDA opštine Ilidža Senaid Memić da Milanović (Zoran, predsjednik SDP Hrvatske i bivši premijer) uopšte nije u pravu, iz njegovog intervjua u kojem je pokazao svu sudbinu i život Bosne u par rečenica, proizilazi da je Bosna zapravo jaruga a ne ‘big shit’.

Ovaj načelnik je prodavši Vrelo Bosne Arapima potvrdio da naseljavanje Arapa u Bosni nije dio turističkog bum-projekta već nekog drugog projekta o kojem javno govore i Enever Kazaz, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i akademik Esad Duraković profesor na Islamskom fakultetu, a projekat se zove prodaja bosanskog grunta i promjena etničke slike. Koja je, džaba vrištali na Dodika, već promijenjena. Ne samo na Ilidži ili u centru Sarajeva već širom jedine i jedinstvene.

Vrelo Bosne je izvor države Bosne, po tome je i dobila ime, za SDA načelnika to je ‘obična jaruga’, koja ne vrijedi ni pišljive pare. Zato je ovu vodosnabdjevajuću zonu ‘mahnuo’ braći Arapima po nikakvoj cijeni a sada još kabadahijski grmi na novinare i hvali se kako priča arapski i engleski. Arapski je drugi zvanični jezik u BiH poslije bosanskog, treći je turski, ne treba to Memić naglašavati citirajući hadise, dovoljno je samo pogledati slike Sarajeva i okoline Bosne ili zaviriti u registar zvaničnih prevodilaca po BH Sudovima gdje dominiraju prevodioci za arapski, ali treba se prestrašiti.

Isto smo ovako pravdali nepostojanje vehabija i selefija dok nisu postali naša stvarnost, na isti način je ‘odrađeno’ i davanje i oduzimanje pasoša i državljanstava Arapima, na isti način će i arabizacija i rasprodaja Bosne proći, za nekoliko godina biće to nikakva vijest i totalno prevaziđena tema. Osim za Dodika kojeg će mo kako i dolikuje zbog toga pljuvati. Ne videći da nam Bosna nestaje a da to nije do Dodika i njegovih referendumskih i sličnih zajebancija, već daje do zelenih skakavaca.

Memić se može tako ponašati jer to je dio strategije SDA vlasti i Islamske Zajednice BiH, mediji nisu tu radi razgoropađenog i nepismenog biračkog tijela  ili ono malo građanstva što je preostalo u BiH, ve­ć su mediji za zabavu radoznalih, nepismenih i ojađenih i u stopostotnoj funkciji mafije u vlasti, stoga, biće još ovakvih poslastica. Koje će nestati za nekoliko godina iz medija, sve će nam to postati ‘normalno’ i dosadno, a onda nam nema druge nego svi u džep : zelenu maramicu i ‘nijetom’ u nove pobjede.

Do tada, Milanoviću treba hitno umjesto pogrda, prijetnji i kritika uputiti izvinjenje, te zatražiti da svoju izjavu o Bosni preformuliše. Umjesto ‘big shit’, Milanović treba da fino kaže kako je Bosna ‘large gully’ ili ‘big hole’, ako mu je lakše. I Mirna Jaruga.