Bećirović uz Dan državnosti 25. Novembar smjestio ZAVNOBIH skupa sa Komšićem na Kovače među ‘šehide’ : nastavlja se politička lakrdija prekrajanja bh istorije Bakira Izetbegovića i Islamske Zajednice BiH u kojoj se važna državna manifestacija svake godine pretvara u vjerski performans ‘Ajatolahu Aliji’…

 

Nikakve veze nema Alija Izetbegović sa ZAVNOBIHom niti nekakvi ‘borci poginuli na Allahovom putu-šehidi’, pa ipak Denis Bećirović i njegov ahbab Željko Komšić u povodu Dana bh državnosti 25. Novembra kao nekad Bakir Izetbegović i Reis, pronalaze ‘kontinuitet’ partizana i ‘šehida’ te proslavu ovog državnog praznika namjerno otpočinju i smještaju na Kovače, učeći dove ‘prvom predsjedniku’Aliji (koji je ‘prvi predsjednik’ isto onako koliko je predsjednik i Bećirović).
Nije ovaj dvojac SDA politke u bh Predsjedništvu nepismen i nenačitan da to ne znaju ali njihova zadaća u najvišem organu države i jeste upravo ovakva. Da lažu i friziraju, da miksaju kosti antišašista i fašista, da prekrajaju istoriju na svoj, odnosno bošnjački način, da unose i donose mržnju, svađu i istorijsko natakanje, dok se u pozadini i čekajući u redu zadovoljno smijulji Bakir Izetbegović sa familijom. Stoga ovo zagađivanje i države i njenog praznika postaje degutantno i porazno, sa Kovača su ‘dovitelji’ nastavili prosipati smrad i ispred Vječne Vatre a onda su uslijedile politike ‘sleta’ i performansi već viđeni. Reis po džematima dijaspore uz ratnu bh zastavu vazi o patriotizmu, odbrani i ljubavi prema domovini, načelnici sarajevskih opština na čelu sa influencericom Benjaminom Karić su u političarenje upregli djecu iz škola i eto ti ugođaja za ‘pamćnje’.
Naravno, Bećirović kao i uvijek otpočinje tiradu sa ‘našom budućnošću’ koja ‘nije u svađama, mržnji i prepirkama’, ali već u slijedećoj rečenici ne može vjerski zadojeni birokrata i ‘patriotski sluga’ džematlija bez onoga što mu je u očima i agendi. Nije odolio da ne ispali kako bi, da nije bilo ZAVNOBIHa ovo ‘bila Velika četnička Srbija’, čime je u istoj rečenici pokazao kojih i čijih građana je zeleno-rumeni uhljeb predstavnik.
Sve se uvijek svodi na isto : po svaku cijenu šupljom pričom o ZAVNOBIHu utrpati u istoriju ‘slavnu Armiju’ i izjednačiti antifašiste sa fašizmom. A onaj ko ‘nije sa nama’ – ko ga jebe, neka crkne.

Istorija je zabilježila ovu ‘normalnu’ bošnjačku laž i bezobrazni cilj, ali isto tako upisano je da Alija Izetbegović nema blage veze sa borbom antifašista i učesnika ZAVNOBIHa, već naprotiv. Nije istraženo ni njegovo učešće u NDH postrojbama i krajem rata u partizanima dok se njegova politika vidi već tri decenije. Osim toga, armiju je islamizirao i pretvorio je u vjerski armadu sa plaćenicima i ‘humanitarcima’ mudžahedinima sa Bliskog Istoka a nakon čišćenja iste od nemuslimana, isto je nastavio i u državnim organima, stoga ove dove ovog nasmiješenog ‘komuniste’ Bećirovića ili prekrštene ruke ‘gazije’ Komšića nisu ni u čemu pomogle da se praznik države proslavi na državnički način. Naprotiv, a to je ovim uhljupima i bio cilj, praznik su još više ogadili i usmrdili da iduće godine neće osim džamija i džematlija niko se ni osvrtati na njega.
Tirade Komšića, on drugačije ni ne zna ni neće, o ‘slavnoj ArBiH’ u kojoj ‘niko nije činio niti odgovarao za ratne zločine’ te kako svi moramo za spas BiH žrtvovati sve čak i ono najvažnije svoje živote, perfidne su laži i u ‘bobu’ iste kao i ‘domoljubne’ molitve i preporuke Reisa Kavazovića po džematima dijaspore.

Izlišno je ali se mora napomenuti i po stotinu puta ponoviti : ova bošnjačka laž je toliko uzela maha da proizvodi negativna dejstva ne samo po ove lažljivce, štetno utiče i na samu državu. Umjesto da, kad već tako hvale ZAVNOBIH, vrate imena ulica prvog predsjednika ove antifašističke odluke i ostalih učesnika po glavnom bh Gradu koje su listom zbrisali i zamijenili ih sa nekim njima znanim ratnicima, suradnicima fašista i NDH vođama iz reda ulleme, hodžama i begovima, i umjesto da njima polažu vijence i odaju priznanje za državu i njen kontinuitet, bošnjačka vlastela se upustila u zagrljaj Reisa i Bakira Izetbegovića pa i Aliju utrpali u ZAVNOBIH.
Mogli su komotno učiti dovu i Caci i Ćeli i mnogim drugim ratnim zločincima na Kovačima, ništa ne bi promijenilo njihovu namjeru i sliku bh države, međutim čak ni tada istorija im neće oprostiti. Zna se gdje je bio Alija a zna se ko su bili partizani. Isto tako se zna da u očima Bećirovića kao i u pogledu Izetbegovića umjesto Mrkonjić Grada gdje je održano zasjedanje ZAVNOBIHa, cakli i sija Varcar -Vakuf, otomanska kasaba umjesto ‘četničkog’ istorijskog grada. Tako se, naime, Bošnjaci i njihovi mediji i prisjećaju ovog za državu važnog mjesta.
Zato će Dan državnosti zbog ovakvih poteza ostati samo vjersko larmanje i preotimanje države po islamskim uzusima i islamskim kanonima. Dobro došlo i Bošnjacima, još više onima koji ovaj praznik ne slave.

Primjećeno je također da se uz ovaj praznik sve više koriste i zloupotrebljavaju djeca, a posebno se vidi da je i praznik države iskorišten da se uz njega oda priznanje i spomen ‘borcima za slobodu Palestine’. Dakle, Hamasu, terorističkoj braći, bilo u BiH ili po džematima dijaspore, viđeno i u Srebrenici.

photo : učači dova uz Dan državnosti građanske države Denis Bećirović i Željk Komšić na Kovačima uz 25. Novembar, arhiv