najgrlatiji ‘građanin’ i bošnjački predstavnik u bh Predsjedništvu iz reda Hrvata Željko Komšić u društvu sa svojom ‘vertikalom’ : internet džihadlijom Reufom Bajrovićem i ‘nezavisnim i objektivnim novinarom’ Erolom Avdovićem bh ambasadorom…

 

Dok se po medijima juriša na ‘izdajnike države’, ‘abdićevce’ i ostale ‘uzp’ovce iz reda famozne sarajevske ‘trojke’ u vlasti (Konakovića, Nikšića i Fortu) koja ‘sve prodade’ Hrvatima i Srbima, jedna druga simpatična ‘trojka’ nam se ukazala na twitt nalogu Reufa Bajrovića.
Voli se tako ovaj internet džihadlija, bot SDA/DF principijelne nacionalističke koalicije i stanovnik muslimanske tv ‘Hayat’, mrzilac Zapada i Amerike i znalac svega što se u BiH dešava i sprema pohvaliti mudrošću i pameću iz svoje udruge ratnog naziva ‘USEalliance’, ovaj put se sa osmijehom ‘varen zec’ pohvalio selfie sličicom. I kratkom porukom : ‘viđeni na kafi’.
A na kafi još nasmijaniji ‘nezavisni i objektivni novinar’ Erol Avdović koji je u New York davno otišao po sopstvenom priznanju ‘po zadatku’ da bošnjakuje i da prati Bajrovića na twitteru gdje je zaradio i penziju, tu je sa osmijehom u očima ispod skupih tamnih naočara i najveći i najgrlatiji ‘građanin’ Željko Komšić. ‘Trojka građana’ za uspomenu. Uslikali se u gradu.

Erol Avdović je umjesto u penziji u ambasadorskoj stolici u EU gdje ga je smjestio ahbab Komšić preko ahbaba Bećirovića, Bajrović još čeka svoj trenutak. Nekadašnji stranački drug i jaran Željko Komšić će znati nagraditi njegov botovski i štetočinski posao kojeg odrađuje za ‘našeg gaziju’ prvom zgodnom prilikom.
Šuškanje kako je Avdović kandidat Komšića za ambasadora te kako Bajrović sve informacije u svojoj przničkoj i bolesnoj vjerskoj mržnji dobiva od Komšića, ovom kafom su i javno potvrđena.
Međutim, istovremeno slika dokazuje i budalaštine, bezobrazluk i bahatost Željka Komšića u njegovom forsiranju ‘građanske i demokratske države BiH’, projektu kojeg ova od međunarodne zajednice odbačena višedecenisjka štetočina bh politike forsira sa ovakvim ‘građanima’ i njihovim političkim, nacionalističkim i vjerskim svijetonazorima.

photo : Reuf Bajrović, Erol Avdović i Željko Komšić, arhiv