Tragom knjige Muhameda Mahmutovića džamijskog radikalnog moljca čiju promociju je javno obavljala vehabijska udruga ‘Tempo’ iz Vogošće i mnogi džemati u BiH, u Sandžaku i dijaspori, ‘duboka SDA država’ izlazi iz ilegale. Prva žrtva ove sigurnosne opasne prijetnje narodu i državi bio je novinar Nedžad Latić februara 2018, kasnije Senad Hadžifejzović i tv ‘Face’, poslije novinari Almedin Šišić i Danijel Hadžović, zadnja ali ne i poslednja je novinar Fatmir Alispahić tokom ovog mjeseca, likvidacije se nastavljaju …

 

* Svaka ranjena zvijer postaje još veća i opasnija, tako i SDA kleptoklerikalna partija dinastije Izetbegovića SDA nakon zadnjih oktobarskih izbora i gubitka vlasti sve više pokazuje svoje islamističko, na mahove i terorističko lice : sve otvorenije priziva u pomoć jarane iz udruženja i simpatizera vehabija i selefija, poziva narod na ulice i neposluh, prijeti blokadama vlasti i mogućim ratom, dok njeni kerberi po internetu siju strah i šalju prijetnje od kojih se krv ledi u žilama.
Za to vrijeme sigurnosne službe privatizirane i zloupotrijebljene kukavički i mučki šute, šuti Islamska Zajednica BiH koja je totalno skrajnula i zalijepila se u braću iz SDA braneći je više nego oni sami sebe, ne reaguje ni tužilaštvo ili policija, organi koji su pod čizmom bahate i kriminogene vlasti, tihi su i mediji i međunarodni faktori u BiH-reaguju samo sporadično i sa blagim ‘osudama’ a SDA ‘duboka’ paralelna država sasvim otvoreno izlazi iz dosadašnje ilegale. Sa povodom i razlogom prvi na udaru ove kriminogene i koruptivne hobotnice su novinari i mediji, koji su jedino i kako-tako ukazivali na ovaj, sada već se vidi sigurnosni udar i prijetnju na samu državu.
Za sada, ove bezobzirne i teške prijetnje su osim u ‘slučaju’ Nedžada Latića tek u domenu verbalnog međutim kako su izrečene putem socijalnih mreža i žestoko i javno, nije isključeno obzirom na nikakvu reakciju sigurnosnih službi i organa pravosuđa da olako mogu prerasti u mnogo realnije okvire ne isključujući čak i likvidacije onih kojima su upućene.

* Kao i u svim prethodnim slučajevima prijetnji životom, ubistvom i morbidnom likvidacijom novinara i članova njihove porodice, izvršioci su botovi po internetu i batinaši u stvarnosti, ali svi putevi vode ka vrhu vlasti, prema SDA bulumenti kao njihovim naredbodavcima, jedno ime se spominje najčešće. To je nekadašnji hodža sa prebivalištem u Luxemburgu izvjesni Yasmin Mulahusić osumnjičeni terorista sa svojim ‘pratiocima’, osoba koja je u BiH uhapšena septembra 2021. ali je ubrzo puštena da nastavi tamo gdje je na tren zaustavljena.
Ovaj radikalni član SDA familije sa kojim se po ovogodišnjim predizbornim sijelima dijaspore slikao Bakir Izetbegović i Fadil Novalić ima snažnu podršku i u Islamskoj Zajednici BiH u liku i djelu ‘Muderrisa’ Nezima Halilovića bivšeg komandanta jedinice ArBiH ‘El-Mujaheed’, prate ga i mnogi imami na socijalnim mrežama, stoga nije ni čudno da je pušten prije nego je uhapšen. Zadnji izlivi mržnje i prijetnje novinaru Alispahiću i njegovom sinu ukazuju da je ova ‘zločinačka halka’ pomahnitale ‘SDA duboke para-države’ povezana sa vrhuškom firme Izetbegovića, Islamske Zajednice BiH, ‘Osmice’ Mehmedagića kriminogenog ditrektora obavještajne službe iz koje kao i novinar Avdo Avdić dobiva materijale za svoje akcije, međutim komentari na Mulahusićevo divljanje i prijetnje ukazuju da se ne radi o klasičnom internet verbalnom deliktu već da je na sceni opasna teroristička aktivnost sa mogućim ogromnim posljedicama, te da su te akcije planirane po ‘knjizi’ Muhameda Mahmutovića nekakvog ‘pisca’ iz Krakače kod Cazina sa prebivalištem u Švedskoj i u Sarajevu.

* Jedan od ‘pratilaca’ Mulahusića u svom komentaru prijetnji zaziva tajne likvidacije neistomišljenika a ‘za našu bošnjačku stvar’, zagovara faktički terorističke akcije u kojima bi pojedinci uzimali ‘pravdu u svoje ruke’, upravo onako kako je to Mahmutović džamijski moljac isplanirao u svojoj knjizi ‘Tihe likvidacije’ printanoj 2013. čime se ‘halka terorizma’ uvećava još nekim facama i tipovima. Kaže tako izvjesni Ibrahim Alagić da Bošnjaci trebaju osnovati ‘tajnu organizaciju’ za ‘istrebljenje izdajnika, lažova i prokletnika kako ‘ne bi više bilo nikakvih alispahića i dritana’.

Na ovaj način armija SDA radikala uveliko podsjeća na spomenutu ‘knjigu’ Mahmutovića koju je prezentirao širom BiH, Sandžaka i džemata dijaspore, radikalni islamistički pamflet koji je svoju javnu pezentaciju ispisanog terorizma doživio upravo u Sarajevu u Vogošći u organizaciji vehabijskog islamističkog udruženja ‘Tempo’ finasiranog od novaca Opštine koje je nedavno organiziralo i tribinu ‘Zločini ateizma’ sa govornikom selefijom Dževadom Gološem.
Podsjećamo, tu je Mahmutović ‘svoj na svome’ i u u istom društvu prezentirao javno terorizam zagovarajući uzimanje pravde u svoje ruke, o tome je snimljen čak i video kojeg je nakon mlakih reakcija medija udruženje skinulo sa svoje web stranice. Mahmutović u knjizi tačno ispisuje ono što sada prepisuju od njega Mulahusić i njegova ‘baraća’.
Da, rekao je, treba osnovati tajne organizacije za likvidacije, time se i bavi njegova knjiga, pa kad neće vlast da lovi ratne ‘zločince i one koji nas vode krivim putem’ onda treba to da obave ovi odredi za ‘tihu likvidaciju’, kako mu se zove i knjiga.

„Ja sam za tihe likvidacije… Ja bih osnovao odrede za tihe likvidacije, da i među nama pobiju one koji nas koče i vode krivim putem!“, kazao je pa još dodao na pitanje hoće li se nastaviti roman i tihe likvidacije.
‘Ja se nadam da će se nastaviti obadvoje, i likvidacije i roman’, a onda je uslijedio i smijeh na primjedbe da sve sve snima. Hahhahha, neka se snima.
Koga briga i šta onda? Ili bolje ovako : snima se, Ja, I?
Pomenuo je ovaj ‘pisac’ i teroristu Nerdina Ibrića koji je, vjerovatno slijedeći motive i ideje iz njegove knjige u policijskoj stanici u Zvorniku 2015. ubio policajca gdje je i sam bio ubijen, pohvalivši ga ovako. ‘Ruka mu se pozlatila’.

* Podsjećamo, Muhamedova knjiga inspiracija i javni zapis terorizma se bavi sa tri glavna lika (Alma, Ahmet i Haris) koji uzimaju pravdu po svome i idu po Svijetu, hvataju i ubijaju ratne zločince, kako one koji nisu nikako suđeni tako i one koji su ‘dobili malu kaznu’. Spiskove za likvidaciju, spisak od oko 20.000 ‘nepresuđenih ratnih zločinaca’ dobili su od ‘majke’ Munire Subašić, sa tim spiskovima i pismima ‘Majki Srebrenice’ pohvalio se i Bakir Izetbegović potvrdivši da su ‘pisma’ otišla na hiljade adresa, dok je bivši član Predsjedništva Šefik Džaferović po imenovanju izjavio kako će se zauzeti za oformljenje pri MC Potočari nekakve organizacije po uzoru na Simon Wiesenthal-a koja će ‘ganjati ratne zločice’.

Dakle Muhamedovi likovi su i tužioci i sudije, dok je ‘pisac’ njihov ‘osjećaj pravde’ lirski podveo pod ‘nužnost kažnjavanja zločina’, i u svojoj ideji je otišao poprilično u vode terorizma. Njegovi likovi su filmski izverzirani, znaju kako ubiti nemuslimane zločince (imena ubijenih Srba i Hrvata se navode u originalu što bi mogli malo pročitati i tužioci ili policija ali neće), izverzirani su čak i rukovanem otrovom ‘skopolaminom’, recenzije knjizi dali su akademik Ferid Muhić, nekadašnji komunista a sada vjernik i pobornik SDA države Ferid Muhić i Avdo Huseinović, folker i vlasnik na desetine dokumentaraca o ArBiH i zločinima Srba i Hrvata, odnedavno i hadžija. Nedavno smo pisali da mu je hadž platilo ovo leglo vehabija udruženje ‘Tempo’, ‘knjigu’ je nazvao ‘lektirom za Bošnjake‘, promociju i akademiku i Mahmutoviću svom stalnom ‘kolumnisti’ dala je web sraona Bošnjaci.net.
Akademik je o knjizi u svojoj recenziji vazio kao o nečem najnormalnijem i ‘etičnim’, čime se krug ili zelena halka terorizma proširuje i uvećava.

* ‘Knjiga’ Muhameda Mahmutovića koji se javno slikao i sa bh nekadašnjom uzdanicom SDA ahbaba Senadom Šepićem (koji ga je na prošlim izborima bio isplanirao za bh Parlament ali se nije posrećilo, popušio ‘pisac’ u glasovima) i sa Dinom Konakovićem 2018 još dok je Konaković bio u SDA, završava se tako što će se likvidacije nastaviti. ‘Nastavlja se, akoBogda’, tako glasi kraj ovog javnog pamfleta terorizma, sličnog onom pamfletu norveškog teroriste Andersa Breivik-a.
E, upravo taj nastavak je uslijedio ne kod glavnih junaka (čeka se da još koga likvidiraju pa da Mahmutović napiše nastavak) već kod bh medija. Novinar Latić Nedžad je prvi glavni lik u tom ne napisanom Mahmutovićem nastavku, februara 2018. su ga SDA gazije batinaši javno premlatili ni do danas nije ‘nađen krivac niti optužen’ iako je Latić dao sve podatke. Riječ je o vehabijama iz boks kluba ‘Gazija’ u Sarajevu, njegove urgencije da se kazne napadači OSA i ‘Osmica’ su objasnili ležerno ovako. ‘Pišeš svašta’.
Poslije su na red došli i Hadžifejzović, Hadžović, Almedin Šišić. pa Fatmir Alispahić… Nastavlja se kako vrijeme odmiče..

Mahmutovićeve tajne likvidacije postaju javne. I nisu uošte tihe kako ih je nazvao. Postale su naša realnost i suviše javne i bučne dok njegov kraj ‘knjige’ doživljava svoj remake. Baš se nastavlja.

photo : Yasmin Mulahusić terorista i SDA kerber iz Luksemburga sa postom pratioca, desno Muhamed Mahmutović plakat udruge ‘Tempo’ za promociju njegove knjige ‘Tihe likvidacije’, arhiv