Nesavjesno liječenje, korumpirana bh vlast, još gori takozvani bh narod sa ‘spaljenim mozgom’

 

Poznato je da država BiH ima narod kojeg bi svako poželio. Kako ono reče nelegalni i neligitimni premijer Fadil Novalić, baraba i korumpirani SDA prvak koji ne zna staviti masku iza ušiju ali zna ukrasti milione, ‘znam ja naš  narod, to je dobar narod’, parafrizirajući Josipa Broza : ‘sretna je država koja ima ovakav narod’. U toj tako sretnoj državi i još sretnijem narodu, postoji i još sretnija vlast koja sistematski i bez trunke grižnje savjesti ubija vlastiti narod već tri decenije a narod joj i dalje plješće, tetoši je, daje joj mandat i dozvolu za ubijanje svake dvije godine na izborima, pa se pijana slavom i parama ovjenčana vlastela bukvalno odnarodila i otuđila i neće stati. Kao banda pljačkaša koja stalno kaže ‘još ovu banku će mo opuhati pa onda stati’. I nema nikakvog razloga da stane.

Sa legalizovanog ubijanja građana nesavjesnim liječenjem, skupim ljekovima i cijenama doktora, pranjem državnog novca preko jaranskih zavoda i farmacija i savjesnim i smišljenim kačenjem na bezvrijedne a preskupe ‘malina’ Fadilove respiratore zbog čega su tužilaštvu prijave od potomaka ubijenih otišle davno, vlast je prešla na ubijanje i naše djece. ‘Slučaj’ djevojčice Nadin Smajlović kojim je sultanija bez validne diplome ginekologa Sebija Izetbegović direktorica i Bakirova profesorica 2019. godine odbila potpisati odobrenje za liječenje u inostranstvu a javno rekla kako je neće liječiti ni Klinički Centar u Sarajevu (‘niko ne želi liječiti djevojčicu takvih roditelja’) vuče se po ladicama bh tužilaca već nekoliko godina bez ikakvih vidljivih rezultata, djevojčica se uspjela spasiti agresivnom bitkom njenih roditelja koji su je odveli u Tursku, otac je čak gasnim pištoljem u nemoći i bijesu da dobije potrebne papire zaprijetio doktoru pa ga prijavili.

Dok su tužioci ‘istraživali’ već viđeno i javno objelodanjeno i još istražuju sa namjerom da nikad ne istraže do kraja, još jedan ‘slučaj’ je šokirao javnost ali nije nimalo uzdramo bh takozvani narod. Djevojčica od dvije godine iz Kaknja je po preporuci ljekara dovedena u privatnu kliniku radi skoro rutinske operacije očnog kapka, doktori su dijete doveli u komu, eno djevojčica je na aparatima i niko ne zna šta će se sa njom desiti. Roditelji djeteta majka Amira i otac Muris Gadžur plačući pojašnjavaju kako su im doktori na Kliničkom Centru gdje je dijete prebačeno iz privatne ordinacije u kojoj joj je srce stalo usljed anestezije rekao nakon snimka magnetne rezonance ‘da je djetetu mozak spaljen’ i da ga samo aparati održavaju na životu. Operaciju su izvele dvije doktorice od kojih jedna nema čak ni dozvolu za rad u Sarajevu i umjesto u hirurškoj sali, operacija je izvedena u zubarskoj ordinaciji, dok su uređaji za anesteziju bili necertificirani i neispravni. Da stvar bude još više na bh način naša i jedinstvena (‘što gluplje, bezobraznije i besramnije to bolje), za svaki posjet djetetu roditelji moraju platiti skupi PCR test na coronu, ministar Kantona Sarajevo se tek jučer oglasio i milosrdno saopštio kako će ubuduće te testove platiti bolnica umjesto roditelja. Tužioci su kao po znanom običaju i praksi ‘otvorili predmet’ i ‘istražuju’.

I to je sva bh priča na koju smo već oguglali i od koje smo zaraženi više od corone, koja će trajati do slijedećeg ‘slučaja’. Zato jer bh vlast ne brine o tim nebitnim svarima. Oni i njihova djeca se liječe po poznatim specijalistima ili u inostranstvu a hvale naše zdravstvo, oni se ne boje ni zakona jer su njihovi, ni Boga jer su bogohulnici i ‘fake’ vjernici a Tite mi, najmanje se plaše ovog i ovakvog ‘sretnog naroda’.

Koji ne zaslužuje nikave empatije ni žalovanje, jer je kriminogeniji i korumpiraniji od svakog bh političara ili vjerskog elitiste. Da nije tako, narod bi tu bandu davno otjerao i pokazao joj put u prošlost ili u zatvor jer puna je Bosna potencijalnih ovakvih ‘slučajeva’, mediji svaki dan vape za pomoći djeci, organizuju se ‘kolačijade’ ili slične akcije sakupljanja para za liječenje, taži se kruha pored pogače, sadaka pored silnih miliona koja se daju zdravstvu a nema ni zdravstva ni pomoći, nestaju i milioni. Izišao bi na ulicu ali ne pred američku abasadu ili OHR zgradu već tamo gdje je izvor bh problema.

Dakle, nije problem nesavjesno liječenje ili slučaj nepredvidive smrti u liječenju što se može desiti svaki put kad nas pripreme za bilo kakvu operaciju i kad potpišemo da smo krivi ako se šta desi, ili zbog toga što nam šefica najviše klinike ima u najmanju ruku sumnjivu diplomu pa je ‘normalno’ da i doktorica operiše oko djeteta bez dozvole a anesteziolog daje anesteziju sa neispitanih uređaja u zubnoj izrentanoj ordinaciji, to je bh stvarna zbilja i sudbina, problem je u nesavjesnim građanim.
Oni odavno imaju ‘spaljeni mozak’ djevojčice iz Kaknja pa se umjesto životnih problema bave Bakirom, Dodikom, Reisom, spomenicima izgubljenih bitaka, ‘odbranom države’, pisanjem pisama bljujući ideologiju i bajke o pobjedama, suverenosti i blagostanju a neradeći ništa godinama, i uzimaju pare iz džepa gladnih i svjesno izvaranih građana.
I ubijaju, zar ne? Što bi ono rekao famozni i neprevaziđeni bard novinarstva Boris Dežulović u kolumni ‘Jebo vas Vukovar’ koja je digla Hrvatsku na noge:  ‘jebo vas’ više i Bakir i Dodik, ‘jebala vas’ sultanija i svi ostali po spisku, hoćete li ikad doći pameti? Ili čekate da vaše dijete dođe na red?

photo : Amira i Muris Gadžur iz Kaknja sa djevojčicom koja je na operaciju došetala a završila u komi i na aparatima, arhiv