Čitaj ‘antiDayton’ – živi Dayton, mrzi sve što nije tvoje, upoznaj ljepotu bh jezika

 

Koliko ste puta pročitali u medijima o čistoći religije islama?
Pih, ni Bog ne zna koliko puta. Ili o tome kako su Bošnjaci ‘posebni’ evropski muslimani, kako su to pošteni i dobri ljudi koji traže da se njihove žrtve poštuju jer i oni ‘poštuju svačije i žrtve i vjerske propise’, kako su jednostavno i nenadjebivo ovozemljske ‘gazije’ , baš tako sebe i nazivaju i zamišljaju.

O ‘multi-kulti’ sadržajima da i ne govorimo, sve med i mlijeko.
Evo jedne kratke crtice iz bošnjačkog normalnog života koja potvrđuje sve nabrojano. Posebno, koliko se drži do ‘tuđih’ žrtava, za ‘naše’, to se zna, ima da ih svako poštuje inače ….

Priča ide brzo i tečno, uz prethodno uzet avdest i muslimanski nauk, i uz svu ljepotu bosanskog jezika gdje smo također u pravim  majstorijama.
Priča je na opskurnom, šovinističkom i nacionalističkom portalu još opskurnije tobož’ nevladine udruge ‘antiDayton’, parazitskoj umotvorini koja  je logična koliko i Bosna država.
Hrani se iz kase države koja baštini Dayton i koja je tamo dobila svoju novu fizionomiju bez koje ne postoji a sve radi, da kažem na čistom bosanskom : da sjebe Daytonsku Bosnu. Jednostavnije : država BiH ne postoj bez Daytona i kao neda ga ni za živu glavu, ovamo, finansira vehabije vođe Nihada Aličkovića i ‘antiDayton’ udrugu koja ruši sve principe i postulate Daytona. Tipično bošnjački.

Dakle, nabildane i namašćenom frizurom zatraskane ‘guzije’ (gazije) sa majicama ‘ljiljankama’ promovišu zabranjenu ratnu zastavu (da ne kažemo nametnutu, kao ovaj Inzckov zadnji, prvi i jedini zakon o negiranju genocida) ali isto tako i prljavi bošnjački patriotizam koji je odavno prerastao u čisti nacionalizam.
U povodu smrti Nusreta Dizdarevića iz Dervente (Republika Srpska) dali su svoj uobičajeni igrokaz, scenario bošnjačke zajedničke Bosne koju od jebe nazivamo ‘građanskom’. Nusret je u bh ratu bio komandant jedinice ‘Meša Selimović i komandant vojske Republike Srpske, umro je u 68 godni života. Evo kako su ga počastili pioniri vehabije Aličkovića u skladu sa Daytonom i sa onim našim čistim islamskim ahlakom, po čemu smo nešto posebno, božansko.

Ide ovako. Jebemo ti kosti Nusrete. Pa onda: ovaj ide ravno na roštilj u džehenem (u pakao, d a prevedem na bosanski sa arapskog), potom slijedi – laHka ti zemlja bila ko Trebević i Treskavica. Onda : govno od čojka, krmak, krepo izdajnik svog naroda, bilo mi zadovoljstvo pucati u njegove vojnike, marš, slike izdajnika koji su nosili i još nose muslimansko ime, da svak zapamti i vidi zanavijek jer se nikad ne zna, poserem ti se na grob Derventa je blizu mene ako naDŽem tvoj grob popišat ću ti se na grob, kopaj ga po njihovim običajima i baci kamenja na njega da jebe svoje kosti, ovome se treba na grob popišati, ubio ga Karadžić iz kalašnjikova, miš mekinjaš, osunećeni četnik

I tako do ‘horozova’, kao na teraviji. Čisto, uz avdest, na naš fini način, prethodnu notu o izdajniku i metu na grob za pišanje, dao je naravno vehabija Aličković, sve sa crvenim uskličnicima iza svake riječi, da se naglasi važnost rečenog. Onaj isti ‘patriJota’ što ga nagrađuje plaketama ‘majka svih majki’ Munira Subašić koja se bori za žrtve rata i također ‘poštuje’ i tuđe žrtve i kosti, kao i ‘antidaytonac’ sa višegodišnjom praksom.

Možda je Nusret u bh ratu pucao i možda je i ubijao, ne znam, ali ovakav poslednji pozdrav se može dati samo na bosanskom, može doći od muslimana ili Bošnjaka i nema druge nego je u duhu države Bosne kakvu je zamišljaju ovi antidayton dečki, ovi vragolani građanske Bosne… i sasvim su u skladu njihove doktrine o poštivanju svih žrtava, u skladu su sa Kur’anom, jednom riječju od tri  četiri riječi ‘tako se to radi’.

Poslije njih, šta možeš očekivati u vezi žrtava Srebrenice, Prijedora ili Omarske, da li se iko zapita? Ma, ja, naravno da se zapita. U ‘svetinje’ se ne piša, i to se čak ni porediti ne može.
Sve drugo je da se, kako to kažu ovi muslimani pojebe i posere. Ode avdest, gluho bilo, ali se isplatilo.

photo screen : mrzilački i nacionalistički pamflet vehabijskog pokreta ‘antidayton’, facebook, arhiv