Da li bi dozvolili da čovjek koji je sa posla otpušten zbog seksualnog uznemiravanja slika vaše žene i djecu? O, da, kaže čuveni bivši sekretar odbora crkve-džamije Dževsad Dizdarević da bi mu ‘bio asistent’

 

Tako kaže ‘naš’ utički Dževso, Dževsad Dizdarević, bivši sekretar odbora u crkvi konvertovanoj u džamiju, u poruci na ‘fejsu’ bratu i prijatelju Nedimu Mujiću.
Nakon što je muslimanski odgledao Nedimove umjetničke vizure ‘mrtve ženske prirode’, glavnog motiva fotografa.
Bio bi mu asistent, a Nedim ‘fotograf’ odgovara: ‘ha, ha, ha..’

Baš je zabavno i vickasto ovog utičkog performansera Nedima Mujića gledati u novoj ulozi fotografa, posebno u njegovim video-produkcijama na cesti.
Dževso je uvijek bio za viceve. Guzovi, noge, sise, napućene usne …

Asistirati ovakvoj vrsti umjetnosti je nedoživljeno zadovoljstvo, pornografija je uvijek dobro došla. Bošnjak Mujić je to odlično i muslimanski skontao.

U ‘slučaju’ Nedima Mujića, bh ‘Karleuše’ stvar postaje još zanimljivija, jer kao što znamo i čime se javno žalio po internetu, on je sa jedinog u nizu njegovih poslova gdje se baš zapravo moralo nešto i odraditi, izbačen zbog seksualnog uznemiravanja radne kolegice. Gdje se pravdao da je otkvitan samo zato ‘što je Bosanac’.

Laž, čista, on je Bošnjak ‘sa dna kace’, a da voli ‘mrtvu žensku prirodu’ dokazuje ovaj mali kolaž dijelova njegove umjetnosti u prilogu.
Navalite redom, haj’mo curice’ a može i dječaci.

Inače, Mujić je Bošnjak Utica-e sa najviše zanimanja u zadnjih desetak-petnaest godina.

Od famozne stolice mena­džera u Refudži Centru do fotografskog aparata marke ‘Nikon’ taj se odgledao uspješno u stotinama ‘biznis’ produkcije. Ovaj bivši desetar JNA je uređivao novine, izdavao sopstveme (sve propalo), pa oneređivao radio (radio 202 Utica NY, propalo), radio u Banci (izbačen), pa ima dozvolu za sklapanje brakova, dala mu Opština (nestalo), pa obračunava taxe (kome?), pa dizajnira web stranice, pa pravi plakate i vizit karte, pa izrađuje logo znakove (vidi pod Bajro Smajić), suradnik je naci islamističkog vehabijskog bošnjačkog portala Bošnjaci.net, ma nema šta nije radio. Čak je pokušao da se uvali u ‘humanitarnu firmu’ UnitedWay, tamo gdje se uvalila Hanka Grabovica, nije prošlo. Ma neće on nigdje gdje treba ‘potegnuti’ već gdje je ‘džaba’. Iako, ruku na srce, glavni izvor prihoda mu je ‘Brimus (Muhamed Bričić) Construction’ kojem vodi ‘knjigovodstvo’ i Opština. Kakav računovođa, takve i knjige, nema druge.

Sad se konačno skrasio na Bleecker Street i uhvatio se kišobrana, aparata i ljepote ženskog tijela, našao sebe.
Ustvari, sve je to trik, našao je novi način kako da drmne ‘grant’ lovu iz Opštine, on je na ‘grantu’ kao drogeraš na kokainu, bez njega ne postoji.
Opština izdašno nagrađuje svoje ‘biznismene’ i džematske filijale, uvijek treba glasova i potpore. Tako ‘živi’ već decenijama, na grbači poreznih obveznika. Jeste da je pogrešno tipovao prošle jeseni (nije slikao načelnika Palmieri-a već onog drugog što je ‘popušio’ u izborima za načelnika), ali snaći će se on, ima vezu preko džemata u Opštini. I ima ideja, uhaha.

A da je sladostrasno slikati, Dževso je u pravu. Mrtva ženska priroda je nenadmašna.

Ako Nedimov seksi novogodišnji ‘meHki’kalendar niste nabavili, raspitajte se u prodavnici ‘Ružnić’, možda još imate šanse. Naime, i tamo je ova vrsta Nedimove umjetnosti zastupljena odavno, svake Nove Godine Utica je obasjana ljepoticama Ružnić gologuznog kalendara. Red zadnjice, red halal paštete ‘argeta’, uživaj.

photo: kolaž fotografske umjetnosti Nedima Mujića i njegov autoportret, arhiv Cross