Šta je to Ho-Ho-Ho? Nedim Mujić prerušen u Djeda Mraza sa svojim čarobnim fotoaparatom skida neobične praznične ‘situVacije’

 

Ako slučajno u vašem gradu Utica NY na cesti, u biblioteci, u prodavnici, u parku, na mostu ili ispod mosta, primjetite neobično škljocanje foto-aparata, i ako još uz to čujete ono poznato ‘ho ho ho’, ne mora značiti da je Santa Claus stigao u vaše mjesto, još je rano za ovog ‘čiku’.

Međutim, ako vidite da na koljenima bradatog simpatičnog ‘čikice’ cupkaju razgolićene djevojčice, žene, curice i dječaci čak, dok u blizini u redovima čekaju ‘trebe’ sa dubokim dekolte haljinama i utegnutim haljinicama da bi snimile novogodišnji kalendar kojeg će mo kupiti pa kačiti u naše sobice, garaže i studentske zidove naših ormarića, onda je to siguran znak da ste naišli na Mujić Nedima fotografa i na njegovu novogodišnju akciju ‘pazi, skida se’, poznatiju više kao ‘hohoho action’.

Poznati utički web manijak, matičar, obračunavač taxe, računovođa, bankar, novinar i radio oglašavač, konačno je sebe pronašao u objektivu foto-aparata, novogodišnji ugođaj je samo razlog više za dobru promociju.

Zato ‘ajmo curice, ‘ajmo dječaci’, svi na snijeg i zimske radosti. ‘Oho ho ho ho’.

Samo, nemojte poslije reći da niste znali kad je već objavljeno. Nedim Mujić je sa posla iz banke izbačen pod sumnjom da je “bad Santa”.

On se fakat branio i brani da mu je sve namješteno što je i moguće, međutim, slike, njegovo blago, pokazuju da njegov aparat voli zaviriti u zabranjene zone. Oho ho ho!

photo : montmontaža Cross Atlantic, arhiv