Grozna braća u gradu Groznom : Cerić i Kadirov

 

Ima li veće ironije od ove?
Domaćin ovogodišnje međunarodne konferencije od 28.03. do 30.03. godine  ‘Islam je poruka milosti i mira’ bila je Čečenija i njen predsjednik Ramzan Kadirov.

Ne zna se šta je ovdje nelogičnije i groznije. Mjesto održavanja konferencije je naime Grozni, ali ono što je ‘naš’ predstavnik na ovoj konferenciji učinio, groznije je od Groznoga.
‘Hižaslav’, ‘akademik’, ’emeritus’ i bivši bh Reis Mustafa Cerić lagodno je i mirno na revere Kadirova, ovom džihad borcu, teroristi i ‘prvom ruskom Muslimanu’ okačio cvijetić Srebrenice, simbol stradanja Srebrenice, sopstveni izum i proizvod firme njegove hanume Azre i njegove sestre.
Odlično.

Sad će svijet tek imati razloga da povezuje Bosnu sa teroristima, onima koji tvrde da su u redovima ArBiH pucali i ubijali teroristi i džihadisti – novi prilog i adut.

Kakve odnose i veze ima država BiH i Čečenija, mala islamistička radikalna tvorevina na Kavkazu a napose kakve sve to veze ima sa Srebrenicom, to zna samo ‘Hižaslav’, manipulator i ratni profiter, bivša a i sada veoma uticajna ‘glava’ Islamske Zajednice BiH, koji svoje cvjetiće štampa i rasprodaje nemilice, ne mareći za posljedice.

Svi mi znamo da je kao Reis BiH Cerić učestvovao u dovlačenju vehabija i talibana u BiH, da je skupa sa vodstvom vlasti BiH učestvovao na islamizaciji ArBiH i da je to uspješno proveo, štitio vehabije-selefije a što preko ef. Kavazovića i danas čini, znamo i kako oprihoduje srebreničku tragediju i genocid, tako da ovo sa Čečenijom nije uopšte iznenađenje, već posljedica njegovog i rada Islamske Zajednice BiH.
Ali, iako je na ovom sjelu ‘mira i milosti’ u sopstvenoj režiji u ime i za račun nekakvog ‘Svebošnjačkog Kongresa’, htjeli mi ili ne, on tamo nažalost predstavlja Bosnu.

Opštepoznata je činjenica da su džihad borci iz Čečenije u samom vrhu po brojnosti bili zastupljeni u ISISu-ISILu, tu je negdje obzirom na broj stanovnika i BiH, sada nam je tu vezu i prijateljstvo Cerić pojasnio još više. Način kako je Kadirov uredio svoju državu je pravi ideal i cilj i ‘Hižaslava’ Cerića i sadašnjeg Reisa Kavazovića, Kadirov će nam do smrti biti zahvalan, ‘akademik’ Cerić je dobio još par minuta svoje medijske slave, na račun mrtvih srebreničana.
Nadamo se da će Svijet sada lakše progutati tu već otrcanu frazu o milosti i mirotvorstvu, naročito kad dolazi iz Groznog i iz usta Kadirova i Cerića, koji, obojica, sa milošću i mirom imaju veze kao i ‘riba sa biciklom’.
Sa cvijetom Srebrenice, poklonom ‘našeg idola emeritusa’ na reveru svjetskog uzgajivača najžešćih terorista i islamista.

photo : Ramzan Kadirov i ef. Cerić, mart 2019, Grozni, arhiv