UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT NN POZNATIH FACA

Kako javljaju domaći i svjetski mediji, u toku je još jedno i ko zna koje po redu pljačkanje i otimanje mrtvog Josipa Broza Tita.
Da, onog ‘tolatilatornog autokrate’, ‘zločinca i komuniste’ iz onog ‘mračnog doba’ naše slavne prošlosti. Što je umro k’o puki siromah bez ikoga i ičega.
A bio predsjednik države pola stoljeća, ej !

Na internacionalnom javnom tenderu kreće u martu ove godine objava rasprodaje imovine u Tokiju, Bonu, Bernu i New Yorku bivše Yugoslavije, vrijedne prema procjenama od prije desetak godina najmanje 50 miliona dolara. Po sadašnjim procjenama vrijednost je skoro duplo veća, eminentne advokatske i lobističke kancelarije sve su pripremile, ostaje još da se sve ‘mahne’ i podijele pare.
U ovom zločinačkom poduhvatu pljačke i otimačine učestvuju NN osobe odviše poznatih faca, grupa sačinjena od ‘predstavnika’ BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, koja grupa se, gle čuda, sastala zadnji put na Bledu u Sloveniji i dogovorila podjelu plijena. Srbiji 2/5 ili oko 39,5%, Bosni 15% i tako redom i listom zločinačke matematike.

Kad se izvrši ova izrežirana i isplanirana pljačka, slijedi sastanak u Beogradu i konačni dogovor oko raspodjele plijena.
Na isti način je ova zločinačka grupa ‘predstavnika’ zemalja bivše Yugoslavije do sada raskrčmila 72 vrijedna objekta, ostalo je za ‘hapačinu’ još oko 52.
A tužilaštva i Interpoli, iako ovo zločinačko udruženje nije teško otkriti šute i čekaju. Za njih je ovo klasična ‘sukcesija’ imovine iako se radi o klasičnoj pljački po dogovoru.
Mafija i lopovi se uvijek mogu dogovoriti.
Međutim, brojke i slova su jedno, realnost drugo. Vijesti govore da i ovaj poslednji udar na imovinu Josipa Broza neće biti dovršen posao. Jer, Tito je kao Agrokomerc, što ga više pljačkaju, sve ga više ima. Uzalud se iz Beograda trude odaslati sliku o Brozovom siromaštvu, uzalud beogradski sudovi tvrde da Tito nema ništa i nikakve imovine, svjedoci smo da ova udružena zločinačka grupa pljačka već 25 godina a imovine još ima. Ne mislim na Titov vozni park, zlatninu, umjetničke slike ili vile, to je davno oteto i prokleto. Ostaju šume, grunt, vazduh, planine i rijeke, ostaje zemlja i narod na zemlji.

A zašto udruženi zločinački poduhvat, priupitaće se mnogi vrli pitaoci, otkuda ta formulacija?
Pa ovako. Svu Titinu imovinu u Sarajevu, Bugojnu, Bledu, Pantovčaku, Brijunima ili na Dedinju i Skoplju, uzeli su sistemom ‘ko je jamio, jamio’. Ovu što je van njihovih monstruoznih dosega mogu i moraju jedino oteti dogovorom. Prodajom. A tu se najlakše dogovore.
Tako se radi u zločinu. U udruženom zločinačkom poduhvatu.

photo : detalj apartmana u New York/u u prestižnoj Petoj Aveniji koji je na prodaji