Duboko smo u septičkoj rupi, iako dolaze izbori nema izlaza
Ah, izbori, izbori, da ih nema valjalo bi ih izmisliti. Kako u BiH svako dvije godine mirišu izborne avlije, u prednosti smo.

A kad su izbori, onda je prljavo i bezobrazno, a kad je već kafanski, onda ni šege ne fali. Zapravo, ruku na srce, nama šege nikad ne fali, izborne priče su samo bonus našoj sreći i zajebanciji, pa čitava nam je država Bosna Vesela, kako to slikovito reče humorista Osman Džiho.
Mada lakrdije, inače u domenu vica znaju zaboliti do kosti, dobro nam dođu, skoro svakome. Da čovjek malo odmori dušu.

Tako je i u ovim veselim cirkus performansama koje će trajati do 02. Oktobra, kada se šatra zatvara a počinje cirkus na otvorenom.
Znamo već da imamo na listama kriminalaca, švercera, bivših osuđenika, stranaca, još samo fale ‘teletabisi’, ona smiješna mala stvorenja, ali da  li ste znali da na listi u Sarajevu imamo i Dodika?Pa, da, živog i živcatog, i protiv je referenduma, Da se zna, mada zvuči nestvarno.
Ime mu je Vedran, a prezime, već ste pročitali. Ide čovjek na listi nekakvog Saveza za Stari Grad, ne ispustite ga.

Zato jer je šaljivdžija, iako po struci diplomirani pravnik, iako u politici nije od jučer, prije dvije godine naslijedio je, da dobro ste pročitali, naslijedio je funkciju predsjedavajućeg Vijeća Opštine Stari Grad u Sarajevu. Hebi ga, njegova mama inače doktorica Ajša je zbog starosti i bolesti morala u penziju a kao u svakom biznisu, najbliži je onaj do srca. Sin.

Ajšin sin Vedran Dodik je tako krenuo u kampanju snažno i sa ljubavlju ali ga ‘neprijatelji’ dočekaše.
‘Vlah’, vidi mu prezimena, takvi nam ne trebaju, ua Dodiče!
A onda ono najgore, zbog čega smo u septičkoj jami duboko i iz koje nema izlaza bez obzira na izbore uslijedilo je bljeskom munje. Nisam ni Srbin, ni Hrvat, zna se ko sam! Mati mi je Ajša, otac ‘slučajno’ Jasmin, dedo Sulejman Dodik! Neka pitaju one u džamiji sa kojim klanjam, pa će saznati o meni…! Muka mi je nabrajati. Vedran Dodik je sa ovakvim izvinjavajućim vapajem pokazao srž Bosne i njenu dijagnozu, na kojem bi mu pozavidio i ‘pravi’ Milorad Dodik sa referendumom.

Križam ga odmah, prije 02. Oktobra, a bio ga već zaokružio u svojoj glavi. Ne zbog njegovog imena, ne zbog njegovih namaza u džamiji, jedino radi pravdanja i crtanja porodičnog stabla po medijima. I radi šege, zna se.

photo : Vedran Dodik, drugi s lijeva, odaje počast ispred Opštine STari Grad