LA FAMIGLIA : Prvi pendrek Federacije ‘tik-tok’ ministar Ramo Isak kao ‘žestoki bandit i lopov’ Mirza Hatić ne izlazi iz tv studija i sa stupaca novina, udara u ‘klin’ a kriminalci Sarajeva u ‘ploču’

 

– Kada se jednog dana u bh istoriji bude anlizirala taktika ‘trojke’ (Nikšić, Konaković, Forto) u vlasti, katedre društvenih nauka će imati šta da predaju studentima prava i kriminalistike. Tada će se studiozno i konačno moći saznati kako je i po kojim kriterijima i zakonima (i ovozemaljskim i onim Božjim koji su na snazi u BiH) ovaj nabildani karikaturalni tajkun, osuđenik sa pravosnažnim krivičnim presudama i diplomom navodno magistra ekonomije ‘upao’ u kombinaciju vlasti i fotelju ministra policije Federacije. Do tada nam ostaje da gledamo ovog mutnog lika svaki dan na tv ili da pratimo njegova virtuelna hapšenja, poznata pisma i doskočice sa kojima ‘patriotski’ uveseljava javnost kao kakav ‘tik-tok’ omiljeni ‘žestoki bandit’ još omiljenije čaršije tipa Mirze Hatića ili nekakvog pobratima ‘Faće’.

– Nema u istoriji nepotizma i bh bezobrazluka i nije zabilježeno, da je sve po zakonima i na demokratski način vlast ‘trojke’ imenovala ovu facu za federalnog ministra policije, čiji je jedan sin poznati ‘kralj šiše i nargile’ (Arnel) poslanik u bh Parlamentu koji je i dao odlučujući glas za očevu fotelju, dok je mlađi (Rusmir) imenovan za direktora KPD Zenica. Babo ministar se tako javno hvali desetinama miliona imovine (sam procjenjuje svoje bogatstvo na 18 miliona KMa) stečene ‘poštenim patriotskim radom’, voza se državnim helikopterom sa sinom (‘jer helikopter mora određeni broj sati biti u upotrebi inače bi zahrđao’) odakle šalje selfie sličice, hvali se kako će hapsiti po Republici Srpskoj, po Sarajevu, svuda gdje stigne kriminalce, najmlađi sin mu kao i Babo, reklamira na tik- tok aplikaciji svoje umijeće : zatvorsku stražu koja ga okružuje dok on debilno kao i babo a ponosno, šeta po zatvorskom dvorištu ili jede hranu u  zatvorskoj menzi ili posmatra vježbu svoje policije u Zenici.

– Prije šest mjeseci će Isak ležerno, takav je tip, u jednom od silnih gostovanja u medijima, izjaviti kako je u sto dana svoje stolice postigao uspjeh u Upravi FUPa kakav nije zabilježen u zadnjih sto godina, kako ga ljudi vole (zaustavljaju i slikaju se sa njim kao sa Milom Kitićem), kako je uveo red i zakon i više ‘ne cure podaci’ iz Policije, kriminalci su vidjeli ‘s kim imaju posla’, policija im dolazi kad oni ni ne znaju, za razliku kako je bilo ranije.
“Odgovorno izjavljujem da je sve i jedna akcija uspjela. Nigdje nas kriminalci nisu dočekali da piju kafu kao što je nekada bilo. Kažu ‘zašto kasnite, trebali ste u 3, sad je 3:15’. Sada ih nalazimo i hapsimo u gaćicama i njihovim krevetima. Svaka akcija urađena u zadnjih sto dana je uspjela’.

– ‘Odgovorno’ je prvi i nadati se zadnji Pendrek Ramo slagao, ubrzo je demantiran još koliko jučer. Od svojih ‘tik-tokera’. Naime, 07. februara ove godine uz pomoć aplikacije ‘sky’ i naredbi tužilaštva izvršeno je hapšenje bivšeg pripadnika FUP-a (Raminog djelatnika) i tjelohranitelj Edina Gačanina Tita, šefa narkokartela Dženisa Kadrića te sarajevskog biznismana Alema Hodovića u akciji kodnog naziva “Consigliere“ (savjetnik). Drug ‘savjetnik’ Hodović će na pretresu za određivanje pritvora reći kako je bio u hotelu jer ‘renovira stan’, ali da se odazvao za pet minuta kad ga je zovnuo inspektor Policije a nije morao. ‘Iz svojih nekih kontakata ranije sam saznao da se sprema ovo hapšenje’ – kazao je Hodović onako sav ‘u gaćama ili u pidžami’ jer ga Ramo iznenadio svojom profesionalnošću i u sekundi otkrio laži Rame Isaka. ‘Curi’ opet.
I jučer je ‘procurilo’. Još jedan ‘odavno poznat’ Rami i jaranima u Sarajevu priredio je pravu salvu pohvale za profesionalizam ministra sa kojim se razbacuje. U akciji nastavka hapšenja dilera, razbojnika i perača novca po Čaršiji uhvaćeno je više osumnjičenih ali – jednoga nema. Poznati razbojnik, diler narkoticima i osumjičeni ubica koji je do sada procesuiran desetak i više puta puta i hapšen također ali vazda uz nagodbu tužitelja i sudije’ slobodan k’o ‘tica, sandžaklija Fikret Kajević inače vlasnik hotela ‘Royal’ u Vogošći, javio se Rami iz Danske. Ne zna se da li je bio u gaćama ili u pidžami dok je telefonirao ministru, ali da ‘nije pronađen na adresi’  – to je stoposto sigurno.
Čovjek potvrdio telefonom iz EU.

photo : La Famiglia Isak, Rusmir direktor KPD Zenica, Ramo Isak ministar FUPa i Arnel Isak bh parlamentarac, arhiv