Amor Mašović, SDA advokat i bivši dugogodišnji šef ‘Instituta za nestale osobe’ BiH poslije silnih javnih osuda govora mržnje Sebije (Elene) Izetbegović : udarajte mene – ne čekajte

 

Samo oni koji ne poznaju stil i način vladanja državom i narodom diktatorske kriminogene familije Izetbegović, bili su iznenađeni govorom Sebije (popularno zvane Elena ili ‘Seb’) Seke Izetbegović, profesorice ginekologije bez diplome, inače jedne od nekoliko ‘stubova’ moći i višedecenijskog opstanka u vladavini državom BiH Bakira Izetbegovića. Ona je inače već pojasnila da će poslije 02. Oktobra od Skupštine Kantona Sarajevo napraviti tv show, ovaj govor je njena uvertira.
“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te “luzere” zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice”, poručila je lepršavo jedna od najomraženijih javnih bh likova – hanuma Izetbegović, na predizbornom skupu SDA 27.09. ove godine. Optuživši direktno sve političke protivnike SDA da su na putu genocida i masovnih grobnica, izjednačujući ih sa počiniocima genocida i stratišta.

Na ovakav izliv ili bolje reći proljev mržnje, huškanja i izazivanja, reagovala je velika većina bosanske i bošnjačke medijske javnosti, ona druga medijska SDA mašinerija krenula je u relativiziranje izjave i u kontranapad. Nastupom ‘Prve Dame U Bošnjaka’ su bili posebno nezadovoljni ‘lideri’ tzv.’trojke u Kantonu Sarajevo, bivše uzdanice i nade SDA mafije, koji su se u ovim rečenicama prepoznali. Aljoša Čampara je tako ovo nazvao ‘pomračenjem uma’, Dino Konaković u ime ‘Naroda i pravde podnio je Tužilaštvu krivičnu prijavu i obznanio: ‘ove ljude je sevap na izborima pomesti ‘… I to je u najkraćem kraj tipične bošnjačke i bh priče u zemlji bezakonja, bez nade i budućnosti koja će se pamtiti još samo par dana.
Niti će se o guzicu zbog ovoga počešati bh tužilaštvo, CIK , još manje svrbi Visokog bh predstavnika druga Schmidt-a, iako i jedni i drugi i treći imaju zakonsko uporište da reaguju, posebno ‘Visoki’. Koji je nedavno nametnuo propis koji upravo ovakve radnje kažnjava. SDA je zvanično i stala i ‘sjela’ iza ‘profesorice’.

Iako je Konaković tvrdio da je u međuvremenu razgovarao sa Mašovićem koji mu je pojasnio da njegova poruka koju je interpretirala Sebija ‘nije upirala prstom ni u jednog pojedinca ili politički projekat, već da je to njegova SDA ideologija po kojoj misli da svi trebamo biti skupa’, nakon dan-dva Mašović se u javnosti ukazao u sasvim drugačijem svijetlu. U pravom svom ozračju i liku.
“Ja sam meta, izvolite udarajte koliko god želite. U ovim prsima ima dovoljno snage, u ovoj glavi ima dovoljno pameti da se sam branim, ne treba mi SDA niti bilo čija pomoć”.. Ja sam trebao biti optužen, a ne stranka ili prof. Izetbegović. Oni koji su se oglašavali u medijima nemaju moralno pravo da budu tužitelji”- potvrdio je svoju ulizivačku, poltronsku i mazohističku ‘SDA ideologiju’ podanika o kojoj je govorio sa Konakovićem. A ona glasi ; u oba mi oka diraj, u moju SDA ne barkćite, mene udrite, ostavite mi ‘profesoricu’.
Mašović je još ‘drvio’ advokatski o ‘aktivnoj i pasivnoj legitimaciji tužitelja’, tj. o tome ko može a ko ne može biti tužen ili tužiti, insistirajući da on bude tužena strana, međutim nije morao ništa dodati. Dovoljno je rekao u svom ‘harakiri’ govoru : njegova guzica mu je i ‘pasivno’ i ‘aktivno legitimisana’. I da će mu izdržati i ove i buduće ‘napade’, zato je kao bedem podmeće ispred slabašne Sebijine, časteći Prvu Hanumu titulom ‘profesorica’. Jer, njegova ‘starkača’ je jača i od jama, masovnih grobnica, genocida i onih sa zakrvavljenim očima.

Uvlakačka sposobnost advokata Mašovića je neupitna i ona je ovdje samo napomenuta, davno je odbranjena. U BiH na otkrivanju nestalih i identifikaciji i na nekoliko dobro plaćenih pozicija pride, u džematima dijaspore na donatorskim ‘stolovima’ o žrtvama i bh ratu.
Naime, kao šef Instituta za nestale gdje bio ‘Bog i batina’ pored  mnogih drugih ‘gaža’ koje mu je SDA namještala kroz članstvo u upravnim odborima, Komisijama i u Parlamentu, Mašović je decenijama falsifikovao podatke o nestalima i umrlima. Uglavnom, istraživao je i ‘otkrivao’ grobnice samo Bošnjaka, ostali za njega i nisu žrtve, a osim toga žrtve je obavezno uvećavao, što je inače taktika SDA vlastele koja na kostima žrtava dobrim dijelom živi i profitira. Tragom podataka Mašovića u BiH još lebdi ono famozno ‘preko 250.000 ubijenih ili nestalih’, ‘50.000 silovanih’ i ‘dva miliona protjeranih’, iako su te cifre odavno ‘korigovane’ i promijenjene. Njegove ‘račune’ u ovoj SDA igri statistikom sa mrtvima i nestalima dobrano je ‘pomrsio’ ugledni istraživač Mirsad Tokača istraživanjima u IDC (Istraživačko-dokumentacioni Centar) koji je za razliku od Mašovića istraživao i tragao za svim žrtvama i svim grobnicama te svaku žrtvu dokumentaristički podkrijepio sa potrebnim podacima, čije podatke kao mjerodavne prihvataju i međunarodne organizacije. Iako to mediji sakrivaju, Mašović je također godinama manipulisao sa podacima o pronalaženju i identifiakciji ubijenog pukovnika ArBiH iz Žepe Avde Palića. Čije identifikacione podatke je sakrivao godinama optužujući Srbe da sakrivaju gdje je ukopan iako je identitet ubijenog Palića bio utvrđen i potvrđen. A što je činio samo da što više kod Međunarodnih organizacija koje su insistirale kod Srba da se otkrije grob Palića ugrabi što više poena i da ‘talasa’ koliko može i hoće.

Evo ga, evo Amora, opet talasa. Da zaštiti Elenu. Iako je u penziji, ima snage da podbaci pozadinu i da zapjeva onu poznatu Kadira Nukića ‘u oba mi oka diraj, al’ ne diraj njuuuu’ …  Takav patriotski mazohizam vrijedi i zabilježiti i opjevati.

photo : penzioner, advokat i budući parlamentarac Amor Mašović na predizbornom sijelu SDA mafije, arhiv