Ako je Selmo Cikotić sexi, Radončić i Bakir su potentni mužjaci. I država BiH je potentna, Ja, i?

 
Svaki onaj koji nije razumio izjavu Selme Cikotića uz migrante i migrantsku krizu u BiH, mogao je sve skontati ovih dana. Gledajući bosansku sramotu u improvizovanom kampu ‘Lipe’ u blizini Bihaća po ideji ovog SDA ‘sexi’ ministra.
U desetinama autobusa punim migranata koji niti mogu ući ni izaći, ni stati ni ustati, ni jesti ni piti  ni u zahod otići, a koje je ministar dao strpati u ove tranzitne moćne mašine u nadi da će ih negdje konačno smjestiti kao na kakav politički miting ili Konvenciju, pa ih nakon skoro dva dana mučenja u autobusima ponovo istrpao na ledinu zvanu ”kamp Lipe’, do slijedećeg rješenja vlade kojeg nigdje na vidiku.
Podsjećamo, Cikotić je, govoreći o problemima migranata u BiH 21. augusta ove godine na tv ‘Face’ , još dok je smatrao (tako i danas smatra) da tu i nema problema dao antologijsku izjavu koja će se od tog datum analizirati i citirati na svim katedrama nauke širom svijeta, kada je riječ o ovoj nesretnoj vrsti populacije.
“Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani, ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju i troše“, da bi dodao ono najslađe. “Čuo sam mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla. Međutim, kako biste to učinili treba vam puno pretpostavki”…

Rezultat ovog i ovakvog turizma, pa ako hoćete i ‘pretpostavki’ sexa, jer sex i turizam su često srodne duše, gledamo ovih dana. Ne zna državni ministar pod optužnicama kuda i šta sa tolikim sexom a turistička sezona pri kraju, snijeg i hladnoća udarili kao i svako bh iznenađenje.
Naravno, poslije S nema C, džaba se Selmo mužjak pravdao, ostala je ova mudra misao da se prepričava, i prepričavaće se još.
EU dala blizu 80 miliona eura ‘kao pomoć izbjeglima’ a oni puni i poletni završili od uzoranog parka u Sarajevu, preko livada u Trnovima kod Velike Kladuše pa dalje prema Bos. Petrovcu, Medenom Polju, Prdipolju i ‘Lipama’, na ledini. Bez krova nad glavom, bez nade i bez života.
Zna se da se za te pare moglo napraviti pravo pravcato naselje za tri godine od kako su nam se ukazale migracije, sve sa wc šoljama i kupatilima ali onda ne bi bilo sexi, ovako je puno bolje, prirodnije i jače.
Selmo pokazuje zube Bihaću i hoće ih ‘privremeno’ u centar grada, Bihać pokazuje genitalije Selmi i neće da uživa u ovakom sexu između ‘zvaničnog Sarajeva’ i voljene Krajine. Međunarodne sile kao i u svakom turističkom opusu, uživaju i drogirano posmatraju sa strane.

No, nacijo, za ovakvu sliku i priliku države BiH koju su neki čak nazivali i ‘big shit’ a mi zamjerali i zamjeramo, nije kriv samo Selmo, ne bar kad je u pitanju ova sexistička komponenta.

Evo, podsjetićemo vas da ima još sexi i potentnih mužjaka u bh politici, jedan od njih je slučajno kao i Selmo iz sexi Sandžaka, riječ je o Fahri Radončiću i SBB stranci.
Fahro je bio prednik Cikotića, ali brzo je stolicu ministra sigurnosti napustio i posvetio se ‘savjetovanju’ u ‘Avazu’ vlasništvu svoje razvedene supruge Azre, čim je sagledao kako se provodi sexi politika, na što su mu ukazali mužjak Šefik Džaferović i ženka Bisera Turković, kada su odbili njegovu recepturu o progonu migranata, ‘naše braće’ po kratkom postupku natrag za Bliski Nam Istok, odakle masovno i projektovano dolaze.

Gostujući na tv N1 22.12. ove godine i govoreći o Koaliciji za Mostar (On, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, Sefer Halilović još jedan mužjak Sandžaka u vrhu bh vlasti i Jerlagić nasljednik Silajdžića), Fahro se dotakao i sexi tematike, na malo drugačiji način. Govorio je o potentnosti, da prostite.

”Ta koalicija veoma je potentna u probosanskoj, ako hoćete, u bošnjačkoj politici, u koaliranju s HDZ-om, gdje je jako važno da dobijemo gradonačelnika”.. “Koalicija za Mostar” je fantastična i potentna ideja u probosanskoj … “

Dakle potentna ideja i sexi ideja su sestre bliznakinje, pa otuda sexi ideje migranata po Cikotiću imaju itekako veze sa potentnošću državnih mužjaka. Tako kaže google i Fahro. Jer, ako je Selmo sexi a jeste, onda je Fahro pravi mužjak. Ali, mužjaci su i Koalicija, svi redom jer su potentni, kako kaže Fahro. Iako je potencija ženskog roda, ovdje ima značenje snage i muškosti, najčešće se koristi u dokazivanju snošajne moći i oplodnje. Da se zna ko je ‘mrčo’, nego!

Ne zna se da li je Radončić mislio na ovo medicinsko značenje potencije ili možda na filozofsko značenje po kojem se time ističe sposobnost i sila, ili je čak mislio na matematičko značenje Koalicije, ali u konačnici opet dođemo na skoro isto. Na potentnost, kao simbol za snagu snošaja i muškosti.
Da ga ne bi izvukli iz konteksta, našli smo još par puta kod Fahre upotrebu iste ove Selmine začkoljice, koju je i Bakir upotrijebio kada je govorio o Koaliciji za Mostar poslije održanih lokalnih izbora.

Za tv N1 12.09.2017. Radončić je na pitanje novinara ‘Hoće li Dodik i Izetbegović biti gubitnici 2018?’ Šta mislite?, ovako kazao, citiramo.
‘Ja ne smijem ništa reći za SNSD, jer su oni tamo zaista potentna politička stranka. Izetbegović činjenicom da odlazi s mjesta člana Predsjedništva sigurno će biti u delikatnijoj poziciji’ upotrijebio istu snagu i moć. ‘… I evo zašto: SDP više ne postoji kao ozbiljna koalicija, DF koji je mnogo toga najavljivao “usisan je za minutu”. … Ko je onda realna i potentna opozicija SDA-u?

Osim Fahre, sve druge opozicije su nepotentne i mlitave, zna se. Nema sumnje Fahrudin je potentan kao i Selmo što je sexi, kao što su muževni Bakir ili Željko Komšić samo zato što nam je bh politika umjesto časnog zanimanja u svrhu pomoći biračima građanima postala odavno bračna postelja za dokazivanje muškosti.
A kakvi nam mužjaci, takva nam i država.

Bh član Predsjedništva iz reda Bošnjaka Šefik Džaferović se rado odazvao tumačenju ove snage mladosti, plodnosti i izdržljivosti, tvrdnjom da nam je i država potentna, hoće reći samo tako snažna.
29. Juna 2018. za vijesti.ba portal, Šefko citira sebe ovako, mi prenosimo.
‘Mi nismo sami u vlasti, to je pitanje koalicija, naroda, ustavnog ustrojstva BiH. … Ja sam uvjeren, jer znam kako je radio predsjednik Bakir Izetbegović, da iza … Ko u BiH danas govori o tome da smo mi 2013. godine imali opasnost da … Ova zemlja je potentna zemlja, ima resurse koji uopće nisu iskorišteni…’

Dakle, potencijal kampa ‘Lipe’ nam nije ni izbliza iskorišten, ima još snage i moći. Šefik sav odiše potentnošću, to je jasno i ni to ne bi bio uopšte problem da u ovom nadmetanju sa silom i snošajem ne para oči čisti disbalans potentnosti. Samo jedni i uvijek isti uživaju u ovakvom sexu, ostalima kako bude. Nema obostranog veselja, fino je jedino potentnima, iako je za pravi sex potrebno najmanje dvoje.
Sexologija je zajebana nauka. Ja, i?

 
photo : ilustracija, arhiv