Muftija i ubleha od političara Muamer Zukorlić : sve mora biti zatvoreno osim moje kafane

 

Vidjeli smo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Novi Pazar, novi epicentar i žarište corona zaraze. Ovaj šizofreni bolesnik političar pohvalio se kako je Sandžaku poklonio 12 respiratora, maski i zaštitnih odijela. ‘Za sva vremena’ sam donio poklone, blebnuo je Aca, a mi mislili da će sve da vrati čim se ukrca u helikopter za Beograd.

Vidjeli smo da je pojeo zeljanicu slatko kao sirnicu uz halabuku zrakomlata pa se ovaj posjet Ace predsjednika doimao kao čisti izborni ili predizborni izlet.

Ali, osim bolesnog predsjednika političara Vučića, bolesnog od vlasti, oholosti i autokratije, mogli smo čuti još ponešto od bolesnog i zaraženog u Sandžaku.

Ovo mi je najbolje, zato ga izdvajam : Muamer Zukorlić, ubleha od muftije i političara, zatražio je zajedno sa muftijom ef. Dudićem da Vučić na Beogradskom Sajmu, specijalnom izolatoriju za zaražene coronavirusom, obezbjedi posebnu halal ishranu za muslimane Sandžaka i mjesto za molitvu.
Ne znamo šta je na ovo rekao ‘čovjek-usta’ – Vučić, ali kad bih mogao i kad bih se pitao mi, hoću reći ja, evo rekao bih ovako. Na bošnjačkonm, da me ‘ceo svet razume’.

– Dobićeš govno, debilu jedan debilni.
Eto, tako bih mu rekao, čisto sumnjam da je Vučić zbog zeljanice išta odgovorio. Šalu i pituljicu na stranu, nije isključeno da Vučić dadne sve što za ‘svoje musliće’ zatraži Zukorlić. Jer, izborna je, ne samo virusna godina a Zukorlić dobro dođe. Za Vučića. Evo, i bez virusa, umalo je ovaj mufty jebac sa tri žene i sa privatnim Koledžom bez dozvole i sa kafanom postao srbijanski ambasador u Saudi Arabia-i, šta će sa virusom, to samo Bog i muftija znaju.
Zašto bi moj odgovor bio brutalan i bezobrazan, pitaće se neko možda?

Pa, jednostavno zato što je i zahtjev bezobrazan pa zaslužuje i takav odgovor.
Muslimani fetvama širom Svijeta zatvaraju džamije, zatvorene su i u Sandžaku a Zukorlić bi da se u izolatoriju obezbjedi mesdžid, manja prostorija gdje bi zaraženi ili oni osumnjičeno zaraženi mogli klanjati, te hoće posebnu halal hranu za svoje Sandžaklije.
Tipična Bošnjačka politika : sa pozivom na prava i demokratiju traže više prava nego kod svoje kuće.
Majke mi, osim bezobrazluka, ovakvi zahtjevi imaju i dozu odvratnosti i odbojnosti. Ovdje u ovakvoj situaciji povlače se potezi u cilju spašavanja života, jedna od njih je i oformljenje izilatorija kao što je ovaj na Sajmu. Sad, neko zaradi vlasti i političkih poena, stavlja vjeru ispred ljudskih života, takve bi, ako se slučajno razbole trebalo ostaviti da uz molbu i klanjanje provedu ostatak života negdje u mejtefu ili džamiji.
Jer, sutra će tražiti i specijalne respiratore za muslimane, tako oni rade ‘korak po korak’ sa svojom demokratijom. Uostalom, oni primat ne daju nauci već islamu, za njih je i ovaj coronavirus ‘poslan od Boga’. To fino protežira lopina bivši Reis ‘Hižaslav’ Cerić Mustafa, dok se iza sigurnih i medicinskih savjeta javlja ‘svojima’ nakon što je već testiran i siguran da ga nije stiglo to ‘ružno božje biće’.
A kad smo već kod zatvaranja svega i svačega, i kod izolacije, i u Sandžaku je kao u Bosni.
Naredbe ne vrijede za ‘glavonje’, za guzonje. Nismo zaboravili kako je corona party u povodu 70 godina ratne i namjenske industrije ‘Igman’ iz Konjica donijela ovom gradu epitet ‘bh Wuhan’ a Bosni klaster virusa i mnogo muke i žrtava, još će se o tome pisati i pričati, jer je jedan od glavnih organizatora bio federalni premijer Fadil Novalić (testiran promptno i nažalost, negativan), Fadila niko nije priupitao ‘za zdravlje’ zbog kršenja zabrane dok nekakvi silni federalni, kantonalni, entitetski i opštinski krizni štabovi ganjaju starce i sirotinju i tjeraju ih u kuće ili u zatvor. Tako je i u Sandžaku.
Kafana muftije Zukorlića čitavo vrijeme i suprotno naredbi o zatvaranju biznisa radi punom parom. Prenosimo fotografiju od 04. aprila, dakle od prije dva dana. Ko ima srca i duše da zatvori kafanu ‘Gazija’. Nema takvog, jer inače, odmah bi bilo evo, muslimani, hoću reći Bošnjaci su ugroženi.
Plači i kukaj. Zato bolje ovako, zakoni ne vrijede za gazije, oni su za obične smrtnike.

photo : kafana ‘Gazija’ vlasništvo muamera Zukorlića u Novom Pazaru, 04. april 2020.