Hari Varešanović samo za par sati novogodišnje noći 2018/19 inkasirao iz budžeta Sarajeva 200.000 KMa, a građani mu plaćaju i doprinose za zdravstveno i penziono osiguranje 500 KMa mjesečno.

Hari plače za ‘Rolexom’ a Lagumdžija za zlatnim ‘Omicronom’, ima logike u ovim krokodilskim suzama.

 

I umjesto da bude sretan i da uživa, evo ga, Hari još plače, prije par dana u Beogradu mu ukraden skupocjeni sat marke ‘Rolex’ vrijedan najmanje 15.000 eura, iz hotelske sobe.
Stvarno mi žao, ne mogu da se isplačem, ali ne na ovoj gramzivoj i bezobraznoj ‘finti’ umjetnika, muzičara i pjevača Harija Varešanovića (‘Hari Mata Hari’), meni žao nečeg drugog.

Recimo, plače mi se od gadosti da je toliko bh građana bez zdravstvenog i penzionog a Hariju Varešanoviću Grad Sarajevo, kao ‘umjetniku’ isplaćuje svaki mjesec oko 500 KMa, da bi umjetnik lagodno koristio zdravstveno osiguranje i imao dobru penziju. Plus, svi smo bili svjedoci da je za Novu 2018/19 bez trunke stida naplatio za par sati svoga umjetničkog pjevanja građanima Sarajeva ispred Vječne vatre tričavih 200.000 KMa iz budžeta, a što mu je velikodušno omogućio mladomusliman fašizoidni načelnik SDA Abdulah Skaka. Dok je godinu prije 250.000 doturio hadžiji Dini Merlinu, voli tako Skaka da ‘trošucka’ narodne pare i sa njima od kasabe ‘pravi metropolu’ od Sarajeva.
Bilo bi baš fino i onako ‘zaprave’ patriotski da je obzirom na takvu pažnju grada Sarajeva prema svom umjetniku Varešanović odpjevao ‘za džabe’ svojoj raji par sati novogodišnje noći, ali muzičkim zvijezdama i umjetnicima nikad nije dosta. Maraka, eura, ‘rolexa’…

A vole Bosnu, vole Sarajevo nenormalno, kao i svaki hulja politi­čar, i više od toga.

Zato, pod hitno, u akciju, da sakupimo našem umjetniku nešto crkavice da može da nadomjesti ukradeni ‘Rolex’ sat u Beogradu. Da ne pati i ne roni suze. I ne optužuju čistačicu hotela.

Ovaj plač nezasitog i bezobraznog Varešanovića dobrano je podsjetio na sličan plač i krokodilske suze Zlatka Lagumdžije, ‘grobara’ bh scijaldemokratije i podguzne muhe Bakira Izetbegovića, sa razlikom što Hari plače za ‘Rolexom’ a Zlaja za zlatnim satom marke ‘Omicron’. Suze Varešanovića su samo objavljene u medijima dok smo one Lagumdžijine (nekadašnjeg SDP ministra vanjskih poslova koji je tajno obavio umru, mali hadž) doživjeli uživo kod Hadžifejzovića u intervjuu maja 2019. godine. Dok je sat namjerno skinuo i stavio ispred sebe, pa se kao prisjetio oca i sina i skromnog poklona za vrijeme.

No, i jedne i druge jednako bole. Teku niz guzicu, i dalje.
photo : Hari Varešanović u Beogradu, mart 2020, arhiv