Željko Komšić, bošnjački član BH Predsjedništva iz reda Hrvata sa ‘akademcima’

 

Poslije posjete džematima Chicago Il u povodu 25. Novembra 2019. (kaže se Kulturnim centrima, ljepše zvuči), ova druga privatna posjeta dijaspori Canade a opet Islamskom Centru Željka Komšića u bh medijima je označena ‘historijskom’ i plodnom.
‘Oslobođenje je donijelo naslov ‘Istorijska posjeta člana BH Predsjedništva Canadi’, neslobodna i državotvorna ‘Slobodna Bosna’ je sa naslovom baš potrefila, onako kako svaki dan bombarduje javnost.
‘Dodik će svu kosu počupati: evo s kim se u Canadi sastao predsjedavajući Bh Predsjedništva Željko Komšić’.
Da se usereš od jada i novinskog izvještavanja.

Niti je posjeta ‘istorijska’ niti se Komšić, osim sa ‘džamijskim strukturama’ u Canadi sastao sa bilo kim.

Evo teksta iz ‘Slobodne Bosne’ pa sami zaključite o ‘istorijskim sastancima’, prenosio ga u cjelosti. ‘Oslobođenje’ ga je prenijelo u malo skraćenoj ali istoj verziji, uz dodatak ‘oficira džamije’ u vidu njihovih izjava.

‘Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa predstavnicima bosanskohercegovačkih organizacija u Torontu (Kanada)
Domaćini su istaknuli da je ovaj susret od historijskog značaja s obzirom na to da je ovo prvi put da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u posjeti bh. dijaspori u Kanadi. Razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovine i Kanade, kao i aktivnostima naših ljudi u ovoj zemlji da unaprijede te odnose.

Istaknuta je važnost ponovnog otvaranja ambasade Kanade u Bosni i Hercegovini, kao i počasnog konzulata u Torontu, što bi dodatno olakšalo vezu dviju zemalja.

Zaljučeno je da postoji prostor za poboljšanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, te da je od velikog značaja riješiti problem glasanja s kojim se susreće bh. dijaspora u Kanadi za vrijeme izbora u Bosni i Hercegovini. Naglasili su da je od velikog značaja bilateralne sporazume podići na viši nivo, pogotovo kada je riječ o sporazumu koji definiše penziono-socijalno osiguranje bh. državljana, te aktuelizirati razmjenu studenata i akademskih radnika.

Komšić se zahvalio predstavnicima bh. organizacija za njihov kontinuiran angažman na očuvanju veza s njihovom domovinom, te njene tradicije i kulture. Kazao je da postoji prostor za poboljšanje ekonomskih odnosa, da je od velikog značaja ostvariti planirane projekte za koje su zainteresirani bh. biznismeni iz Kanade, kao i Vlada Kanade, pogotovo u oblasti energetike.

Predsjedavajući Komšić je istaknuo da su bh. dijaspora koja živi u Kanadi i aktivnosti kojima se bavi od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu, te da treba iskoristiti potencijale dosadašnje saradnje kako bi bili unaprijeđeni prijateljski odnosi, saradnja iz oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Komšić, na poziv bosanskohercegovačkih organizacija iz Kanade, prisustvovao je u Torontu i svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U prigodnom govoru zahvalio je bh. dijaspori na svemu što čini za svoju domovinu.’

Kraj teksta ‘slobodne Bosne’.
Sa kim se sastao Komšić, da li ste saznali iz teksta. Ni sa kim od predstavnika vlasti Canade, samo sa organizatorima ovog cirkusa ‘zlatnog ljiljana’ koji su mu kupili kartu i platili smještaj. Pored njega ‘istorijsku posjetu Canadi trebao je učiniti i Hrle Haris, bivši bh ambasador u USA, inače zet Bisere Turković, ne znamo da li je Hrle ‘nazočio’.
Organizator ovog skupa ‘u povodu Dana državnosti BiH’ je Emir Ramić, islamista i džamijski moljac sa stanom u Hamilton-u, Canada, direktor nekakvog ‘Instituta za izučavanje genocida’, neprofitnom organizacijom sa kojom su Bošnjaci preplavili dijasporu, sa kojom lobirajući za Bosnu uzimaju lovu od džemata i od američkih opštinskih ‘grantova’, Ramić još i ‘izučava’ genocid u BiH. Organizaciju je pomogao i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Canade, krovna organizacija džematate nekoliko biznismena koji su ovaj cirkus i platili najviše. Da bi ‘akademija’ upala u okvire ‘građanštine’ i ‘multietničkog diskursa’, našao se među ‘akademcima’ i poneki predstavnik crkve, sve je moralo štimati.
Ovaj bivši predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Canade, učitelj po struci, već dvadeset godina jezdi džematima Canade i Amerike i ‘izučava’. Obavezno se oglašava ‘saopštenjima’, ‘pismima’, ‘prijedlozima’ i prijetnjama. Već viđeno.

Osim toga, Ramić je ‘akademik’ efendije i političara Muamera Zukorlića i ‘Bošnjačke akademije’, pa je time još slađe u tom kontekstu posmatrati Komšića, koji je na tv javno naricao da ‘neće Zukorlića u Sarajevu’, olajavajući Konakovića koji je Zukorliću poklonio 60.000 KMa, pravdajući se da je zbog toga ušao u deal sa Bakirom Izetebgovićem da sruši vladu Sarajeva i uspostavi Bakirovu, skupa sa Radončićem. ‘Zlatni ljiljna ‘ je po nekoliko puta ponovio ‘ja sam za Nenadića Hrvata’ nisam za Zukorlića, Senade’ u tv ‘Face’, pojašnjavajući da će premijer u novoj vladi KS biti Hrvat Nenadić, koji je to kasnije i postao.

E, dakle, neće ovaj Bakirov trbuhozborac Zukorlića a hoće njegovog akademika Ramića.

I to je ok. što bi rekao Željko, ali zašto onda posjetu džematu i džematskim vođama proglašavati ‘istorijskom’ i zvaničnom kad se radi o čistoj privatnoj posjeti?

‘Da Dodik počupa kosu’, eto zato. I baš su ga nasikirali, eno ga ništa drugo ne radi nego samo sjedi i ‘čupa kosu’.­

Još jedna bezvezna ali potrebna ujdurma i sprega politike i novinarstva.

Jadno i jedno i drugo.

Ako nije, daj te nam slike i zvanične prestavanike Canade, ne prdite više. Od toga samo smrdi.
Pusti ‘Akademiju’ i akademike, iako su skup nazvali ‘Akademijom’  To je poslije džamija bila večera u izrentanoj sali gdje je ‘zlatni zaštitnik Bosne’ Komšić zaprijetio da ‘ne da ni pedlja Bosne’. A to smo čuli već hiljadu puta gledajući kako je Bosne sve manje a Dodika sve više. I zlatnog ljiljana, bogme.

photo : Željko Komšić ispred, do njega drugi s desna na slici Emir Ramić, akademik muftije Zukorlića, arhiv