Kome smetaju tri pisma, tri bogomolje i dva naroda ?
Ako niste znali, koncert Gorana Bregovića ‘Tri pisma iz Sarajeva’ održan je jučer ali ne u ‘autentičnom ambijentu’ kako je organizator naglašavao, na Bijeloj tabiji gdje su tekle uredno pripreme puna četiri mjeseca, već je održan u dvorani ‘Mirza Delibašić’ na Skenderiji.
Bregović će reći novinarima da je do ove promjene došlo ‘zbog meteoroloških prilika i najave kiše’, tako kaže i njegov menadžer Faruk Drina, no, istina je sasvim drugačija. Lažu  Brega i Drina, koncert je preusmjeren sa Bijele tabije u Skenderiju pod pritiskom islamista i nacionalista koji su ovu promjenu najavljivali i medijski a i praktično.

Sve je počelo ‘kolumnom’ ‘Hižaslava’ Mustafe Cerića, radikalnog islamiste kada je samo ‘natuknuo’ u svojim silnim dovama i bljezgarijama slovo o Bregoviću, a onda se, po bošnjačkom receptu sve kasnije fino zakotrljalo.

Nađeni su nekakvi snimci kako Bregović ćaska sa Karadžićem, pa ga priupituje ‘kako naša stvar’, a ovaj odgovara ‘dobivamo stoposto’, a onda je krenulo. ‘Metereološke prilike’ su se nastavile nesmanjenom žestinom, džaba je Bregović pokušavao pojasniti dijelove tog intervjua i pitanja ‘kako naša stvar’, tvrdeći da se to odnosilo na kocku i da je to bilo prije rata, jok!
Brega je kapitulirao, održao je koncert ‘za pamćenje’ međutim ‘džaba je pisao tri pisma’. Bošnjaci neće ništa ‘iz tri dijela’, hoće samo ‘jedno pismo’ i samo onako kako su naumili.

U medijskom čerečenju Bregovića najviše su otišli nacifašizoidni islamistički web portal Bošnjaci.net odakle vatru bljuje permanentno ‘Hižaslav’ Cerić, silne vehabije i hafizi, bivši AIDovci kod kuće i po dijaspori te džamijski pisarčići.
Od svih njih, najviše je udarila po Goranu ‘ i goranima’ kako i sama veli izvjesna bula, hafiza i vjeroučiteljica šta god da je Elmedina Muftić, pero inače često prisutno na ovom zasranom i zatrovanom portalu, pokazajući svoje spisateljske sposobnosti i bošnjačke namjere.

Koje govore, Bosni ne treba niko nego Bošnjaci, nema ‘tri pisma’ već samo ‘jedno pismo’ (Bregovićeva ‘Tri pisma’ su nazvana troprsta, op. Cross), Bijela tabija je ‘sveto mjesto’ jer je iznad Kovača i ne može se dozvoliti da tu genocidaš, ‘aj’mo reći Srbin održava koncert, nikom nije do ‘narodnog veselja’ u situaciji kakvoj se država nalazi (‘agresija, UZP iz Hrvatske, genocid sa strane Srbije, Crne Gore..), a onda je Elmedina povezala Gorana i SANU, genocid i Bregovića, Bregovića, Čovića i Dodika, Šehidsko groblje, živote šehida , boraca valjda, sa ‘onima koji u vrijeme agresije nisu bili u Bosni, ili koji podržavaju Karadžića, ne vole Aliju..’ te zaključila kako je ’emanet šehidima’ (valjda obaveza prema poginulima, šta li?)  da se takvo orgijanje zabrani, sve drugo bi bila ‘izdaja odbrambeno-oslobodilačkog rata’.

Na kraju svih krajeva i čistokrvnog muslimanskog orgijanja i proseravanja kroz formu ‘čistoće’, čilima i svega što uz to još ide, Elmedina je zaključila da joj se gadi sve što je sa ‘tri’. Tri je izdaja, veli bula. Tri pisma, tri zvuka sa bogomolja, tri entiteta… Obožava ‘jednog’ u tome je spas. Jedan Alija, Jedna i Jedinstvena država, Jedan Bog.

I bi, tragom ovakvih ‘zapisa’, desi se, metereološke prilike su koncert pomjerile, Bregović je skontao poslije parola na Bijeloj tabiji da je bolje da se ‘najavi kiša’. Jer se zna da miroljubivi Bošnjaci kad ih ‘nalože’ ovakvim otrovima Cerić i bratija, mogu učiniti i mnogo više od parola i verbalnih prijetnji.
Danas Bregović, sutra Sarajevo festival, prekosutra ‘parada ponosa’… Iza toga koncert recimo ‘četnika ‘Ace Lukasa’ ili ‘četnikuše’ Marije Šerifović..

Nema opštenarodnog veselja osim ako nije Bajram i ako nije južno, sjeverno  i istočno od Šehidskog groblja, što znači nema veselja nigdje dok ‘mi Bošnjaci ne odlučimo’. Sa Bijele tabije mogu samo ramazanski topovi da odjekuju, nikakve tri muzike, nikakva oduvijek tri zajednička pisma.

Takvu Bosnu želimo. Ništa tri zvuka sa crkve, katedrale i džamije, ‘sve se spaja u ezan’.
Ništa tri pisma, samo jedno i to onako kako ga mi napišemo.
Dakle, multiislamsko Sarajevo i šerijatska Bosna. Sve drugo i treće je za povratiti. Bljak!

photo screen : Bošnjaci.net radikalni islamistički web portal, arhiv Cross