‘Bihexo’i zet Bakira Izetbegovića /one/uređuju ‘Slobodnu Bosnu’

Jeste li se ikad zapitali šta se to dešava sa ‘Slobodnom Bosnom’, nekadašnjim nezavisnim tjednikom, sedmičnom novinom koja se čitala i prepričavala?
Mislim, otkud sad nakon prestanka printa da čitajući portal SB nisi siguran da li si na turskom portalu ‘Stav’ ili vehabijskom ‘Saff’, koliko do jučer, glavni i odgovorni urednik ‘Slobodne Bosne’ Senad Avdić, jedno od najboljih novinarskih pera ne samo u BiH nego i šire, nije mogao ‘ni prismrditi’ tim ‘medijima’. Zvali su ga islamofob, alkoholik, izdajnik Bošnjaka i sve tako u tom stilu… Sad ga ne prestaju citirati.

Konvertovao se Senad, a ima tu i još ponečega. Supruga mu je dobila ambasadorsko mjesto a zna se ko dijeli takve stolice, nije više ‘glavni i odgovorni’, načisto je ‘promijenjena struktura’. Uostalom, pogledajte u vrhu čiji je to logo znak što nam se smiješi svaki put kad hoćemo ‘na’ Slobodnu Bosnu?

‘BIHEXO’, taj patriotski simbol za ljubav prema državi pripada zetu Bakira Izetbegovića, i njegovoj firmi. Riječ je o Mirsadu Berberoviću vlaniku firme koja je zgrnula i još zgrće milione KMa od javnih poduzeća i državnih organa BiH na tenderima i bez njih. Milione!
A iza, ispod, ime je vlasnika portala i novine koje se ne vidi ali se zna. Metiljević je, nije Avdić. I na listi je miljenika SDA i na njihovim dotacijama.
Koje su načisto upropastile ovu novinu. I Avdića, iako direktno nije glavni ‘krivac’
već da kažemo ‘krivac po sporazumu’. Optuženik sa nagodbom. Pristao, da bi mu bilo fino, to ti je.

U svoje vrijeme ‘Slobodna Bosna’ je proslavljena istraživačkim novinarstvom, danas ćeš tamo naći samo tekstove ovakvog tipa, kao u srbijanskom ‘Kuriru’ o starletama.

‘Vidi kako je Zvizdić odbrusio Dodiku’. ‘Ovako je Džaferović spustio Miletu’. ‘Komšić smjestio Dodiku’… I tako iz dana u dan. ‘Vidi kako se živi u Federaciji, a tamo u RS strava i užas..’
‘Bihexo’ plaća. A to znači, koliko para takve nam i muzike!
Koliko para toliko i ‘Slobodne Bosne’.

photo : screen-naslovnica portal Slobdona Bosna, juli 2019