PERA (CUJA)  VUJANIĆ

Jula 11. 2019. navršava se 40 dana od kada je preminula naša draga voljena majka i baka.
Pera Vujanić preminula je u 93. godini, mirno, u svojoj kući, u nedjelju 2. Juna 2019. godine

Pera je rođena 7. Juna 1925. godine u Krupi, Obrovac, Hrvatska. Kćer pokojnog Stanka i Stevanije (Končarević) Predojević. Bila je udata za pokojnog Vasilja Vujanić, 42 godine bili su u braku. Imaju dvoje djece odane i cijenjene, sina i kćer. Kćerku i zeta; Nedeljka i Dušan Tojaga i njihova djeca-Dragana, Nikolina i Miodrag. Sin i snaha; Nikola i Tina Vujanić i njihova djeca-Nives i Aleksandar.

Pera je većinu svoga života provela živeći u Hrvatskoj prije dolaska u Ameriku. Bila je odana žena, majka i baka koja je svesrdno voljela svoju porodicu. Pera je bila dobra domaćica, talentovana za izradu ručnih radova i pletiva koje je rado poklanjala od srca svim prijateljima koji se nalaze širom svijeta i koji i dan danas čuvaju za uspomenu, poklon od babe Pere.

Pera Vujanić došla je 2000. godine u Ameriku. Ponosno, 2006. godine postaje američka državljanka, ali svoju porodicu uči, vaspitava vjerske običaje i usmjerava ih da ne zaborave odakle dolaze i potječu korijeni. Ona je imala i jednog brata, rođenog, Nikolu Predojević (1921-1989) koji je došao 1950. godine u Ameriku. Bio je oženjen, supruga Milica (Grubnić) Predojević (1924-1976), imaju dvije kćerke (Radojku i Darinku)  koje žive u Saveznoj Američkoj Državi Indiana.
Eh sudbino, živote, ko bi rekao ili predviđao da će posle brata Nikole i sestra Pera, oboje doći u Ameriku, živjeti, biti državljani, umrijeti i biti sahranjeni ovdje u Americi.
Hvala svima za iskazano iskreno saučešće.

(Porodica Vujanić, Utica NY, Jula 2019. godine)
photo : Pera Vujanić, family album