Zoran Repac alias Zoka Bosanac, bh ministar Mektić Dragan i trash hit : “Đe si Ružo, kurvetino stara”

Ovaj naš ministar sigurnosti Dragan Mektić baš ima stila.
I, kao i američki predsjednik Trump, čim nešto okači na svoj twitt profil, eto belaja, a sve što napiše tamo, za bh novine, postaje kao i hadis iz Svete Knjige, svi se otimaju da to objave.

Tako je i sa ovim zadnjim oglašavanjem ministar sigurnosti dao do znanja da radi i da su kritike na njegov račun kao populiste i dnevnog političara sušta zajebancija.

Jer, dotakao se ministar izbjeglica, a to je sada top tema u Bosni, gdje ih nazivaju (e)migrantima. Na način kako se samo on odnosi prema problemima emigracije u BiH, tako da je pustio video-klip izvjesnog novokomponovanog pjevača ‘Zoke Bosanca’, inače izbjeglice iz Velike Kladuše, dodajući ‘Dobra za oko pola dva, za sjeći vene”, i raspalio.

‘Đe si Ružo, kurvetino stara’.

Pjesma je postala viralna, Mektić još viralniji, uskoro možemo očekivati nešto najnovije.

Izbjeglica iz Velike Kladuše Zoran Repac koji živi i radi i pomalo pjevucka nastanjen je u Futogu, predgrađu Novog Sada gdje prodaje na lokalnoj pijaci plastiku. Sudeći po zainteresiranosti slušatelja, njegov hit ‘Đe si Ružo…’ mogao bi ga iz pijačnog biznisa ubaciti u muzičke vode.
Iako je svoj prvi album snimio još 2008 (Amajlija), tek je sa Ružom, konobaricom iz njegovih mladalačkih kafanskih dana i primamljivim spotom zaintrigirao učmalu i monotonu muzičku scenu na prostorima nekadašnje Ex Yugoslavije. ‘Naježio me… dotak’o me’ – što bi rekla starleta Karleuša iz ‘Zvezda Granda’ u svojim komentarima.

Pjesma inače govori o susretu sa konobaricom koja ga je nekad posluživala dok je lumpovao, koja je u međuvremenu ostarila i promijenila se, koja je dok je ‘konobarisala’ maštala da završi fakultet i da ‘ugrabi’ kakvog bogataša te mijenjala muškarce, od čega nije ostalo ništa osim oka, koje ‘još šara’, kao nekad.

Tako se ‘rodio hit za sjeći vene’.

A da li ‘Zoka Bosanac’ kako se predstavlja uz ovu pjesmu iz ‘trash produkcije’ vrijeđa Ružu, svoju konobaricu ili joj tako samo ‘tepa’, nismo dokučili. No, skontali smo da mu baš pjevačke sposobnosti čak i pored ove reklame ministra sigurnosti nisu baš velika nada, iako sama ideja sa Ružom nije za baciti.

Naime, kad poslušate, vidjet će te da i terciranjem i zavijanjem dobrano podsjeća na Baju Malog Knindžu (Mirko Pajčin) i na njegov melos. Neki kažu da liči i na pokojnog Ekrema Jevrića, mislim ipak da je Ekrem neponovljiv. Da je ostao više Zoran Repac a manje Mali Knindža, njegova ‘Ruža… stara’ bi i mogla biti lijek ‘za sjeći vene’.

Ovako, čisto izbjeglička.
O, da, ima i onih zluradih koji kažu da je ovim hitom ministar BiH Dragan Mektić poslao skrivenu poruku podpredsjednici Visokog Tužilačkog i Sudačkog Vijeća Ružici Jukić, tepajući joj u pauzama od silnih tužbi i istraga koje vodi protiv njega, međutim ja mislim da je to samo ‘šuplja’.
Ne bi to Mektić tako, Ružica iz Pravosuđa je za njega frizerka, ova iz pjesme je samo stara dobra konobarica.
I dokaz da ministar Mektić vodi računa o emigrantima i izbjeglicama.

 

photo : Zoran Repac “Zoka Bosanac”, arhiv