U politici i u vlasti nema pravila ni obraza, postoji samo jedno, a to je vlast
Iako ga u hutbama po džematima proklinju, po naciSDA vehabijskim medijima razapinju i broje mu odlaske u džamiju ili Srebrenicu, veliki su izgledi da će uskoro Fahrudin Radončić zasjesti ponovo u fotelju ministra

 

Ako bi se neko usudio da izbroji i posloži šta su sve jedan drugom rekli i izgovorili putem medija Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, taj je unaprijed osuđen na propast. To je naprosto nemoguća misija. Ali je zato moguća i sasvim izvjesna misija da se ponovo boje stope. Fahrina ljubičasta i Bakirova zelena kravata, sve do klasične boje duge, da ne kažem gay kolorita.

Njima dvojici drugačije ni ne pristaje.

Najnoviji obračuni aktualnog ministra Aljoše Čampare kojeg ‘Avaz’ preslaže i uzduž i poprijeko a oni drugi mediji Fahrudina, naprasno su uklonili Bakira sa naslovnica ove ‘jedine i najčitanije bošnjačke novine’.
O Bakiru se Fahro umirio kao dijete na tuti ima već par mjeseci, tamo ima samo braće Čampara, posebno je podržao Bakirovu ‘državničku politiku’ u vezi Dodikovih rezervnih policajaca odkad je Dodik provalio da je Radončić kao prijedlog SDA u pripremi za Čamparino radno mjesto ministra, nekadašnju stolicu ovog likovnog umjetnika iz Sandžaka i ‘konsultanta’ dnevne novine ‘Avaz’.
Nekadašnji ‘međed za SDA vašare’ Radončić s pravom ne priča, čeka rasplet u SDA i eventualnu fotelju, replicirajući Čampari da je njegov napad na Radončića nemoć zbog raskola u SDA i gubitka pozicija u ministarstvu Policije, čime se još više ‘uvlači u dupe’ Bakiru, kako je to Prvi BH Policajac naveo u jednom od svjih zadnjih ‘fejsbučenja’.
Ako mislite da je nemoguće da ‘politički kreten’ Bakir, kako ga je nazvao nedavno Radončić u tv emisiji, postavi za ministra Policije ‘najvećeg neprijatelja Bošnjaka Radončića’, koji ‘ne voli Aliju, koji je oblatio sveijednog vrijednog Bošnjaka, posebno najvrijednijeg Bakira, koji je ‘optužio Aliju Izetbegovića za politička ubistva i za rat u BiH’ i koji ‘ne ide u džamiju ili u Srebrenicu’ a što je ‘glavni adut svakog Bošnjaka u vlasti za poziciju, grdno se varate.

U politici i u vlasti nema ni pravila ni obraza, postoji samo vlast i način kako se nje dočepati. Sve ostalo je obična talašika i radost za neznalice i budale. Ni Bakir ni Fahrudin to nisu, zato mogu da lažu i taslače svoje robove do mile volje, vlast i vladanje sve nadmašuje.

Plakanje, brojanje ulazaka u džamiju i slične trice i ku*čine, samo su manji dio predstave za raju.
Svako citiranje šta je Bakir rekao ranije ili šta mu je ‘uzvratio’ Fahro poslije, zabava je za nepismene.

Ne ‘otvaranje očiju Bošnjacima’ kako je slikovito svoju pljuvačinu po Radončiću i ‘Avazu’ opjevao Bakir, već vađenje očinjeg vida, Bakir se u to razumije najviše.
Njegove laži su kao duhovi, teško ih je pohvatati, od toga treba odustati, sačuvati oči. A ako se uskoro Bakir pojavi na stranicama ‘Avaza’ sa još kakvim svojim ‘državničkim odlukama’, znajte da je braći Čampara ‘odzvonilo’.

Jeste da nisu bili u BiH u vrijeme rata, jeste da su uzurpirali Policiju i Tužilaštvo, tačno je da stalno uče dove i posjećuju grobove, ali sve to nije ništa naspram Bakirove želje da ‘kazni’ Radončića funkcijom ministra unutrašnjih poslova. Uostalom, kakva su im to ‘bošnjačka imena’ baš je zgodno za pročitati. Dubravko, Aljoša i sve tako i u tom stilu, da ti srce pukne od vjere i tradicije. Tipična ‘komunistička’ mućka i dokaz da je komunizam još prisutna u SDA džematima.

Narod se bez veze buni, posebno hodže sa minbere, i one hoće Fahrudinovu glavu. Oni, hoće, hoće sve a ne daju ništa. I ne znaju ništa. Bakir je fino u predizborno vrijeme novembra prošle godine rekao šta planira sa Radončićem. A oni tako nestrpljivi.

‘Mi smo ga stvorili, mi će mo ga i spustiti’, dosta je njegovih bezočnih i poganih laži.

Dakle, spustićemo ga u fotelju  ministra, ništa nisam slagao, pojasniće svoju vizionarsku i državničku misao mladomusliman Bakir, ako ga slučajno prozovu da je slagao.
Bakir nikad ne laže, a ako se koja i ‘omakne’, to radi samo i uvijek u interesu države.
Pa ko to ne bi oprostio.
Čak i pored Oca Alije ‘optuženog za bh rat’ ili pored silnih ‘vreća za Bakira’ mame Halide. Jedna fatiha na Kovačima će sve riješiti.

photo : Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, stopile se boje kravate, arhiv Cross