Kako vehabijsko-turski a bošnjački mediji ‘utjeruju u suru’?
Ništa Trump, Amerika, Syrija ili nedaj Bože nekakvi ekonomski, borački, radnički ili penzionerski problemi u Bosni Veseloj.

Nećete vjerovati, glavni problem bošnjačke radikalne kleptoelite u ovim kriznim danima je jedna obična ‘mala školska radionica’ organizirana u jednoj sarajevskoj školi u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja. U kojoj bi djeca sticala osnovne elemente bontona, pravilnog držanja tijela, osnove manekenstva, fotografskog modelinga, kulture oblačenja, aerobika, rada s rekvizitima, dizajna odjeće i nakita te osnove šminkanja.
Digla se i ‘kuka i motika’ u bošnjačko-turskim medijima, traže se izjave ministra, direktora škola, ‘odoše nam djeca u helać’, ‘vidi šta nam rade od djece’, ‘uče nam djecu šminkanju umjesto da ih educiraju’, i sve u istom folu i fazonu. Turski ‘Stav’ je za razliku od ‘Saffa’ otišao još korak dalje, uz slike vlasnice modne Agencije Vildane Lončarić u golišavoj haljini poručuje kako će nam umjesto školovanih prvačića u Sarajevu, u srcu ‘čiste’ Bosne djecu preobratiti u našminkane pedere, u ‘Zvezede Granda’, u Vildanu Lončarić, a to se u ‘multikulturalnoj i sekularnoj’ Jedinstvenoj nesmije dozvoliti ni po koju cijenu. Samo im još fali konvertit Senad Avdić i ‘Slobodna Bosna’ da to ‘medijski’ poprati pa da ugođaj bude potpun.

Iako se radi o biznisu (Agencije se inače time bave) i o djeci koja u tom uzrastu, u Osnovnim školama se uključuju u razne sekcije, danas karate, sutra nogomet ili balet, iako se radi o modernoj aktivnosti Agencije koja za takav rad u školama dobila i saglasnost Ministarstva obrazovanja, i činjenici da je upis u sekciju po slobodnoj volji roditelja i djece uz određenu cijenu – ne može. Jer, ima i zna se ko se brine o ‘našoj djeci’.

Letak kojim se ova mala škola namijenjena prvačićima reklamirala postalo je glavno oružje pobrojanih ‘medija’ koji se finansiraju iz centrala SDA i Islamske Zajednice BiH u akciji da se pod hitno zaustavi ovo ‘nakaradno učenje naše djece’, u ‘igri’ su, kao što je red i nekoliko roditelja koji od svega u ovoj školi vide ‘šminkanje i modeliranje’, Bonton, kultura i sve ostalo ih apsolutno ne zanima.
Naravno, iako bizarno i bezazleno, sve je to dio našeg bh ‘školanja’ i ‘utjerivanja u suru’ neposlušnih. Da prevedem sa bosanskog : ispravljanje i dovođenje na pravi put.
Tu se ne propušta ni najsitnija prilika i neprilika, zato jer se društvo tako uvodi u šerijat i islamsko organizovanje, bez djece to ne prolazi nikako.
Onomad, davno, dok je još bio u SDPu i na funkciji ministra, Emir Suljagić, sadašnje oštro pero i mikrofon strančice ‘Građanski Savez’, pokušao je samo male izmjene u propisima uz vjeronauku u školama, na način da se vjeronauka ne ocjenjuje brojčano već opisno, drama je nastupila u Bosni Veseloj i ‘evropskoj’. Ondašnji Reis Mustafa Cerić ‘Hižaslav’ je zaprijetio ‘bosanskim proljećem’, međutim poštom su vehabije, ‘ta mirna i dobroćudna bh stvorenja koja se samo bave pčelarstvom i kozarstvom’ Emiru poslale metak uz funu poruku koju nikad službe bezbjednosti nisu istraživale, Suljagić je kao što znamo odustao od tog svog ‘zakona’.

Ova mala digresija se daje tek da se vidi kako to budno bdiju nad nama i našim sudbinama. O ‘našoj’ djeci posebno.

Ne vrijedi isticati činjenicu da je vjeronauk prvačićima gori sto puta od ove škole bontona i modelinga, međutim da je takvu malu ‘radionicu’ upriličila ova Agencija ili neka druga, vidjeli bi kako ‘mediji’ o tome pišu. Allah da ih nagradi. Ne vrijedi ni ovo, ali treba spomenuti : kad su već toliko protiv ‘šminkanja’, i kad toliko vole umotavati sitnu žensku djecu u marame i hidžabe, mogu li ovi ‘mediji’ pronaći i objaviti ijednu sliku tako ‘fine i čiste’ Bošnjakinje a da nije besprijekorno umotana i još besprijeornije našminkana, Ne mogu jer se šminkaju ohohooo, ali to je već po uzoru na ‘braću’ i njihove ženke, sa Istoka.

Života mi, kao da će prvačići čim ‘završe ovu školu’ šminkati se i ‘ganjati liniju’ svaki dan, kao da neće poslije ove, poželiti sutra da se upišu na neki drugi kurs, sport ili drugu sekciju, dječje želje se u tim godinam mijenjaju iz sata u sat, iz dana u dan, ali vraga, neće sigurno, jer se zna šta se u Bosni može a šta ne može. U zemlji u kojoj je vehabija Salko Zildžić, batinaš i ‘moralna SDA vertikala’ svaki dan na slici uz Bakira Izetbegovića (proslavio se prije par dana najnovijim tvettom kako ‘svakom onom ko nije u SDA treba zabraniti ulazak u džamiju’), sve je moguće. Ako ne prođe letak, proći će metak. Tako se ide u Evropu.

photo : reklamni letak Modne Agencije, gore desno – vlasnica Agencije Vildana Lončarić, arhiv