identitet se utvrđuje ili tetovažom ili skidanjem gaća

 

Bošnjački mediji sve do unatrag nekoliko dana nisu prestali medijski ‘čerečiti’ Mladena Vojičića Tifu, poznatog rokera i bh legendu, kada je turski portal ‘Faktor’, poznatiji kao ‘Bakirov medij’ donio hatiferman da se čovjek ostavi na miru i pojasnio ‘slučaj’. Kao što znamo, ovaj medijski progon nije zbog promjene prebivališta i odlaska Tife iz Sarajeva u Beograd, mada i to natociljanim Bošnjacima itekako smeta (odviše je poznato kako se medijski piše i čita o Emiru Kusturici ili Dr. Neletu Karajliću), Tifa je čitavo vrijeme opsade rata bio uz BiH i u Sarajevu, lov na Tifu je otpočeo zbog tetovaže na njegovoj desnoj ruci-ramenu gdje se novembra prošle godine na koncertu u CHicago, IL ukazao grb Srbije..
Tada je sve počelo. Tifa ovakav i onakav. Četnik, izdajnik. Tralalala. Zaboravili i njegovu ‘Grbavicu’, pjesmu navijača koja se citirala ko himna, zaboravili da je sa Sarajevom proveo svo vrijeme ratne opsade, sve je palo u sjenu grba srpske države.

Tifa se junački ‘branio’, uglavnom šutnjom, sve dok prije neki dan ne saznadosmo da se Tifa pripremao za ‘odbranu’. Prvo je na lijevoj ruci istetovirao ljiljan a onda je portal ‘Faktor’ objasnio da pored ljiljana, ispod njega, Tifa ima i šahovnicu. Bog te malov’o, Tifa postao konstituitivan. Silom prilika. Utjerali ga Bošnjaci ‘u suru’. Na pravi put.
Umalo. Jer, izjavaJa sam Bosanac provoslavne vjeroispovjesti i to ću uvijek ostati. Ovim putem ne želim da se pravdam, ali nisam zaslužio prozivke i medijski linč’ govori sasvim suprotno.

Naime, nema Bosanaca po BH Ustavu, postoje samo tri konstitutivna naroda a to su Srbi, Bošnjaci i Hrvati.

Ako mislite da ovaj bošnjački medijski mazohizam nema smisla, grdno se varate. Tako se to radi. Jer, slika na kojoj se vidi grb države Srbije jasno pokazuje da ljiljani nisu postojali na slici, niti šahovnica. Sve je to ‘nacrtano’ kasnije, kako bi se stalo sa medijskim progonom. Koji će, i bez obzira na ovakav odbranaški i ako hoćete kukavički potez rokera Tife i dalje trajati. Zato jer stavljanjem ljiljana nije uklonio srpski grb a dodao još i hrvatski.

Kada bih ja bio Tifa, ne bih nacionalnost dokazivao tetovažom. Postoji lakši i bezbolniji način a zove se skidanje gaća. Skineš i pokažeš, kako ono reče ‘Hižaslav’ efendijica Cerić ‘ko si, šta si i odakle si’. I ujedno daš do znanja da si ‘svoj na svome’, konačno da držiš stvar u rukama.

Tifa je sa ovim slikanjem simbola pokazao da osim mikrofona, nema šta staviti u ruke.

photo:  “Faktor”, Mladen Vojičić – Tifa