Potvrđeno pisanje Cross Atlantica : Bosnian Islamic Association of Utica (džamija u crkvi) NY i Srebrenica

 

 

Raznorazne ‘patriotske’ a u suštini veoma isplative performanse u povodu 11. jula i Srebrenice (fildžani, tepisi, majice, knjige, cvijet Srebrenice …), česta su tema ovog lista. Sa ciljem ne da se omalovaži ili umanji genocid u ovom dijelu Bosne već da se ukaže na zloupotrebu mrtvih i kostiju u političke svrhe ili radi privatnih bogaćenja. Još su čitaocima dostupni naslovi ‘Srebrenički cvijetak zanovijetak’ (gdje se govori o zloupotrebi ovog simbola stradanja od strane Mustafe ef. Cerića i njegove supruge Azre i sestre Mustafe ‘Hižaslava’ rasprodajom ‘cvijetka’ po 5 KMa) i ‘Nož žica, majičica’ (o printanju majica sa srebreničkim brojem mrtvih od strane ‘HIFA Group’ SDA biznismena iz Tešnja Ahmetlića, vlasnik lanaca benzinskih pumpi).

Poslednji put smo se dotakli Srebrenice prošlog mjeseca (‘Isplati se pokriti i pisati knjige’) gdje smo ukazali kako se izvjesna ‘mualima’ Aiša Purak, svršenica Medrese u BiH i koledža u Americi sa diplomom i magistarskim radom na temu izbjeglištva sprema da ‘pomete’ džemate i džamije Sjeverne Amerike i Canade i nismo uopšte dugo čekali na dokaze našeg pisanja.

Upravo na dan 11. jula 2017 godine, Aiša se ‘nacrtala’ u crkvi konvertovanoj u džamiji i okupila ‘braću i sestre’ da ‘vazi’ o Srebrenici.
To je samo zgodan povod, Srebrenica je uvijek dobar povod za ‘druženja’, a zapravo Aiša je krenula kako smo to i najavili i predvidjeli u rasprodaju svoga magistarskog rada koji je proglašen knjigom i printan na brzinu, da ušićari na isti način kao i ostali lešinari Srebrenice na tragediji svoga naroda, džamija i džemat su uvijek tu kad zatreba takav plan i ostvariti.

Redovi džematlija ispred stola sa knjigama sa parama u rukama živi su dokaz kako Srebrenica pojeftinjuje svakim danom sve više, zaslugom upravo onih koji najviše dižu ruke uvis u znak molitve, i koji tobože najviše pate zbog Srebrenice i patriotizma.
Fetva i odluka Rijaseta Islamske Zajednice BiH koji kažu da je u džamiji zabranjeno prodavanje knjiga su za budale, da se budale čude. Dok je svaki pomen Srebrenice na ovaj način kako je mi spominjemo unaprijed okarkterisan ‘blaćenjem svoga naroda’.

Uzimanje love na kostima mrtvih je za svaku pohvalu. Zato i objavljujemo ponovo ovaj kraći osvrt kao besplatnu reklamu za crkvu konvertovanu u džamiju i za Aišu mualimu, valjda naučnicu na našem jeziku. Kad se već ‘blatimo’ nek’ se u blatu valjamo.

photo : Aiša Purak lijevo, potpisuje i prodaje knjige, u sredini iza, sekretar Bosnian Islamic Association of Utica NY Hajder, glavom i bradom, nekadašnji lola i lokalni pjevač u gradu Utica NY, sada ‘teški’ vjernik i sekretar crkve konvertovane u džamiju. Preuzeto sa facebook asocijacije