Može li ‘puknuti’ koalicija između Fahre i Bakira kad je nije ni bilo?

 Trebalo je samo nekoliko mjeseci da Fahrudin Radončić, predsjednik SBB stranke evoluira od ‘međeda’ do bika, tačnije od početka oktobra prošle godine do jučer. Jučer je za tv N1 Radončić izjavio kako su svi preduslovi da ‘koalicija’ sa SDA pukne kao balon, kao mjehur od sapunice.
”Cijela politika je na Balkanu slična koridi, previše bikova koji se bodu, a krave su te koje trebaju zajednici – da daju mlijeko. Bikovi ovdje bodu i svoje i tuđe, u tome ne želimo učestvovati”

Tako je slikovito ovaj nastavnik likovnog iz Crne Gore, pa nekadašnji ministar bh sigurnosti a sada optuženik za nekobogznakakvo krivično djelo ‘udruživanje radi vršenja pritiska na svjedoke i pravosuđe’, predsjednik sospstvene stranke i delegat u Parlamenu BiH opisao svoju ‘koaliciju’ sa Bakirom i SDA zelenim termitima Bosne. Podsjećamo, prošle godine u cik lokalnih izbora u koje je ušao skupa sa SDA, nekakav kraj bombastično opisivanog braka sa Izetbegovićem je nagovještavao također pjesnički, nešto kao ‘neću biti ničiji međed kojeg će vodati po vašarima’.

Fahrudin Radončić je, kao što se vidi iz priloženog u samo tri/četiri mjeseca evoluirao od ‘međeda’ do ‘bika’, uprkos svim teorijama biologije i Darwina, dok je narod uporedio kao nekad Tuđman sa ‘stokom sitnog zuba’, hoću reći sa kravama. Eh, sad, nije da u njegovoj izjavi nema nečega, ovo sa kravama i politikom kao koridom je pun pogodak, stoka je uvijek bila i o/p/stala u toru i sa stočnom sudbinom, no, pitanje svih pitanja je je li ‘utemeljitelj’ svebošnjačkog jedinstva Radončić spasio Bosnu od propasti kako se prije dvije godine ovaj savez sa Bakirom opisao i ovjekovječio, te da li je ili nije u koaliciji?

Odgovor je jednostavan. Nije (u koaliciji) jer nije koalicije ni bilo, u pitanju je, da upotrijebimo izraz majstora svih dozvoljenih, mogućih i potrebnih koalicija Rifata Dolića : ‘partnerstvo’ u vlasti.

To je širi oblik koalicije i označava raspodjelu funkcija i stolica za sebe i svoje stranačke pajdaše a radi učešća u ‘koridi’.
Očigledni tekstovi u ‘Avazu’ koji ‘nije Radončićevo vlasništvo’ gdje se kao nekad ranije ‘mezi’ ponovo i Bakir i Sebija i ostala SDA kamarila, najavljuju ovu (r)evoluciju, budući da je jedan od osnovnih temelja takvog bolesnog saveza bio i sudski postupak protiv Radončića. Koji je trebao njegovim hapšenjem nestati, a on se nastavlja, međutim Radončić i dalje ne izlazi iz ‘koalicije’. Čuva Bosnu, spašava je a ona sve manja i sve tanja.

Dakle, nema ni spašavanja. Klasično predpranje i već ozvaničeni početak kampanje za dolazeće opšte izbore, kada će ovaj brak iz nužde između ‘Fahrije i Bakire’ nestati kao da ga nije nikad ni bilo. Jer ga i nije zapravo bilo.
I nauk za djecu Bosne : u pravu je Islamska Zajednica BiH tvrdnjom da je Darwin u biologiji i svojoj teoriji o postanku bića i ljudskog roda od majmuna, bio čisti poletarac i to treba čim prije zaboraviti.
Ljude je stvorio Bog Allah od međeda i bikova. Imamo živi dokaz teorije, najnovije i naučne.

Imamo Reisa upregnutog u kočije nebeske SDA partije, imamo Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića, i imamo koridu zvana Bosna i Hercegovina.