Zuhdija Šakanović iz Canade izdao knjigu humora i razonode

Ove hladne i snježne dane koji nam ovdje na Dalekom Sjeveru Amerike (uglavnom) dolaze iz Canade, utopljava talas humora i razonode iz nove knjige Zuhdije Šakanovića, opet iz Canade.
‘Lična Stvar’ je izišla iz printa i u moru ratnih i teških priča i sudbina u knjigama kojima nas svakodnevno obasipaju, ova knjiga nam donosi radost i razbibrigu i razonodu do neslućenih razmjera.
Puna je viceva, kratkih humorističnih priča, satire i nama toplo poznatih dogodovština o nama samima ili životnim sudbinama oko nas.

Zuhdiju Šakanovića dijaspora Zapadne Bosne a i šire siguran sam odlično poznaje. Riječ je o diplomiranom inžinjeru arhitekture koji je prije dijaspore obavljao visoko pozicionirane dužnosti u privredi Velike Kladuše i u urbanizmu Opštine Velika Kladuša a koji je svoj ‘novi dom’ našao u Canadi, u gradu Calgary gdje živi i radi.

Knjigu je spremao dugo i pažljivo, neke dijelove ove sad printane knjige objavljivao je i Cross Atlantic u svojim printanim izdanjima, gdje je Šakanović imao čitavu stranicu ‘na raspolaganju’ kao dugogodišnji ‘merhamet’ (onaj koji se nije plaćao, radio za džabe) suradnik lista i koja stranica je bila među najčitanijima u listu. Tako se (‘Lična stvar’) i zvala rubrika humora u kojoj je Šakanović uređivao iz mjeseca u mjesec svoju oazu viceva i humora, maštajući da jednog dana objavi knjigu.

Taj dan je došao, knjiga je tu.
Knjigu je odštampala i objavila “LULU.COM” iz North Carolina, koja vrši i prodaju i distribuciju.
Svakom onom ko se uželio ‘masnog’ vica i zdravog humora na 262 strane, srdačno knjigu preporučujemo, može je naručiti po cijeni od $10,82 putem linka : www.lulu.com/commerce/index.php?fBuyContent=19483751&fBuyProductType=print&cid=ALC_uk_email_cms_6_1 ,
ili putem email adrese : zsakanovic52@gmail.com kontaktirati autora.

photo : Zuhdija Šakanović i ‘Lična Stvar’ na stranicama u nekad printanom Cross Atlanticu