A ima ga i na Tv ‘Face’ !
O, da, ‘predstava tek počinje’, kako to najavljuje novinar toalet printa ‘Avaz’ dok preko Fikreta Abdića Babe udara po narodu Krajine i Velike Kladuše, u najnovijem u(s)ratku ove novine i analizi velikokladuške pobjede Fikreta Abdića u utrci za načelnika. I veliko je pitanje kad će se završiti.

Zbilja, da li iko ozbiljan može povjerovati da se frizerka Azra, vanbračna supruga bh ‘Dick Trump-a’ Radončića, vlasnica dnevne bljuvotine kodnog imena ‘Avaz’ ovoliko brine za kladuščane, za pare koje im je pokupio Fikret Abdić, pored svih njenih muka i teškoća, za ovaj ‘komad teritorije Bosne’ kojeg je Sarajevo izgubilo davno, daleko prije ovih oktobarskih izbora.
Može, ovo je tek uvertira, jer sirota Azra, nema valjda prečeg posla nego da brine o narodu Krajine, iako bi najnormalnije bilo da nam kaže da li je i kad će vratiti onih 200 miliona mužu Fahrudinu Radončiću što mu se obavezala ‘vratiti’ kad je onomad ‘prodao’ joj svoju imperiju ‘Avaz’ kako bi neometano i sirotinjski ušao u politiku prije nekoliko godina. Jer, ‘brat-bratu, više je tu para u igri nego u svim donatorskim akcijama uperenim prema Abdiću i njegovim projektima.

Tako će nam se ‘Azra’ od sada pa u buduće javljati kroz megafone iz USK da olakša načelničke muke Abdiću i narodu Opštine Velika Kladuša, koju je Sarajevo izgubilo na ovim izborima, i to je, ‘ajmo reći demokratija i sloboda ‘sedme sile’. No, otkud pravo ovoj novini da pljuje po biračima ‘svojim građanima’ i da ih naziva bolesnicima, psihopatama, ljudima bez pameti, seljacima i još bog i Azra samo znanim imenima? Kao da upravo njoj, Azri, sirotoj frizerci, to isto pravo nisu dali također građani, birači, biološki isti kao i ovi koje naziva posprdnim i ružnim imenima.

Da se razumijemo, kad govorim o Azri, mislim na Fahrudina Radončića koji se ovih dana žali kako ‘neće više kao međed na vašarima’ služiti za pokazivanje po skupovima SDA partije, osim u predstavama za Veliku Kladušu ili u Srebrenici i Stocu, možda. Međed je danas u ‘Avazu’ i u Velikoj Kladuši a sutra će biti možda i u vašem gradu, predstava počinje. Da vidimo hoće li zaigrati i u Bužimu, i u Bihaću ili bilo gdje u US Kantonu, jer podsjećamo, Bakir koji upravlja ‘međedom’ i međed lično, izgubili su čitav ovaj Kanton, međutim suze rone samo nad Kladušom. Ma neće sigurno, ovo je čista zamjena teza, Sarajevo je US Kanton a Veliku Kladušu ‘otpisalo’ davno, kao što smo vidjeli ‘važnija je Opština Centar Sarajevo od drugih deset’. I ovdje je u pitanju lični odnos Sarajeva, tačnije SDA vrha i Islamske Zajednice u BiH prema Abdiću koji se, evo, direktno, upire prema čitavom narodu tog kraja.

Za početak ušminkano i personalno i generalno, a poslije će ići još ličnije i direktnije. Tako se to u Bosni radi. ‘Neprijatelja’, svakog onog koji nije u ‘šemi’ SDA vrha medijski linčuješ a kasnije počinju ‘anonimne prijetnje’ pojedinaca i grupa sve dok se ne dođe do konkretne akcije, koja završava stvar u željenom obliku.

Što je previše, previše je.
Fikret Abdić je u ovim izborima ‘pomeo’ kandidate SDA i one iz redova njenih satelita, svoju kaznu je ‘odslužio’ i u tom pogledu je čak i u prednosti u odnosu na mnoge nosioce sadašnjih državnih funkcija a ratne zločince. Što se tiče godina, i to je bizarna činjenica, pa kandidat za američkog predsjednika ima skoro toliko godina pa na tom niko ne potencira. Kvalifikacija da je ‘potrošeni političar’ također ne stoji, više je ‘potrošen’ Bakir Izetbegović od Abdića, uz njega je potrošena i čitava Bosna, vezivanje Opštinskog vijeća i funkcije načelnika ima smisla ali, to je nažalost opšteprihvaćena matrica u BiH. Gdje su sve stranačke i državne funkcije porodične i jaranske, nije Velika Kladuša nikakav izuzetak.

Šta bi ‘Avaz’ i Azra mogli još poručiti ‘lobotomiziranim’ velikokladuščanima a da oni to ne znaju? ­Ništa, ama baš ništa!

Briga o radnicima ‘Finaba’ i njihovim neisplaćenim plaćama prave su lisičije suze ispred kokošinjca, jer se uz njih nigdje ne spominje Agrokomerc, sramna pljačka i kriminal ovog poduzeća, penzioneri, a posebno poslednja namještena prodaja dijela ovog giganta u kojoj je učestvovala lično vlada.
Avaz je odavno izgubio svoj kredibilitet, posebno kad je umjesto Bakira, Halide, Alije i SDA hobotnice nanišanio druge mete, ali nije bezobrazluk. Može Fahrudin Radončić činiti sve da spasi svoju guzicu, može pristati da ga Bakir voda po vašarima ili da ga smjesti u kavez, može mrzjeti Fikreta Abdića koliko hoće, ali nema pravo na vrijeđanje čitavog naroda Krajine, to mu pravo ne može i neće dati ni Bakir ni Azra. Osim ako neće silom ravnati demokratiju kao u Srebrenici i Stocu. Što je onda, sasvim druga priča, malo drugačija od vašarskog cirkusa i međeda.