A mi mislili da je Velika Kladuša ‘u sastavu’ države Tajland.

Ništa ne može čovjeku razgaliti dušu kao što to može ljudska glupost. Posebno ako je načelnička, politička.
Da ne znaš da li bi se poslije smijao ili bi iz sveg glasa zaplakao.
Ne, nije u pitanju okolnost što je podržao Admila Mulalića za načelnika, što se kao nekada Franjo Tuđman ogrnuo lentom i uslikao u povodu proslave Dana Velike Kladuše, ne radi se ni o gafu Edina Behrića dobro poznatog po prepričavanju vica sa početka njegovog mandatovanja opštinom kada je pojašnjavajući kako je čovjek ‘tras, kresnuo ženu’ kada se desilo ‘ono’, riječ je o već ‘iskusnom najmlađem načelniku’ i njegovoj izjavi datoj pred ove lokalne izbore 2016. Zbog čega je ovaj mladić, peto ili šesto djeteta Fikreta Abdića, velikokladuški načelnik koji je u svom manadatu načelnika i vođenju Opštine s pravom zaradio epitet ‘zmaj od Bosne’ sa televizijske sapunice ‘Farma’ dok je predsjednica Opštinskog vijeća Dunja Abdić postala u istom periodu ‘Maca Digresija’.

U svom obraćanju ‘dragim’ građanima i sugrađanima, Behrić je pozvao ljude na izbore, omladinu i penzionere i poprilično se nahvalio uspjesima i svojom ‘časnom’ borbom ‘ispred svih’ za bolje sutra i prekosutra, a onda je odvalio kao iz topa da bi ga komotno, kao što je hrvatski premijer Milanović počastio Bosnu i Hercegovinu, i mi mogli počastiti titulom nosioca ‘big shit’ provale za 2016 godinu.
Kaže načelnik u odlasku, citiramo.
‘Dokazao sam da Velika Kladuša ima budućnosti, da je sastavni dio države Bosne i Hercegovine i smatram da svi građani Velike Kladuše trebaju zajedno donijeti odluku 2-og oktobra za sretniju i pravedniju budućnost svih naših građana.’ Kraj citata.
Jebo te, mi čitavo ovo vrijeme mislili da je Velika Kladuša na Tajlandu a Behrić nam otkri kako je ova Opština ‘sastavni dio Bosne i Hercegovine’. Ljudi moji, da li je to moguće?
O, da, o Yes, Edin Behrić je potvrdio. A kad on to kaže i potvrdi, od sad pa u buduće ima tako i da bude.
Kako je došao do ovog otkrića i kako se moglo desiti da čitava Opština Velika Kladuša do Edina Behrića bude ‘u sastavu’ nečeg drugog i na nekom drugom prostoru, to samo on zna.
Za odahnuti. Za budućnost o kojoj govori.
Šteta što mu je istekao mandat načelnika, šteta neviđena.

photo : Edin Behrić na tragu svojih hair otkrića, arhiv Cross