Sve komunističke parole su zapravo hadisi, samo to treba znati iščitati

 

Ako ste zaboravili, da vas podsjetim. Beogradski Reis muftija Hamdija Jusufspahić je prije mnogo godina ‘otkrio’ istinu koju su prenijeli mnogi tabloidi a Bogami i drugi mediji.
‘Josip Broz je bio Musliman’. I tačka. Efendija je umro ali su ostali njegovi intervjui kojima je uveseljavao žutu i zelenu štampu do usijanja.
To je navodno Broz otkrio ovom efendiji prilikom posjete Titi u bolnici, gdje je u sumornim bolničkim danima Tito spas i rahatluk tražio u čitanju Kur’ana.

Smijali smo se Jusufspahiću a on je pojašnjavao svoju teoriju i dodatnim činjenicama. ‘Na njegovom grobu nema čak ni petokrake’, tvrdio je beogradski Reis, eto još jednog dokaza.
Poslije je onaj bradati i rasčupani efendijica a sada poslanik u Skupštini Srbije ef. Zukorlić tvrdio, ili bar dobrim dijelom branio ovakve teze nebuloze, dodajući kako je Broz prešao na islam, ali se to ‘krilo’.
Hodžica sa Breke, Sarajevo, ideolog Islamske Zajednice BiH i osvjedočeni islamski nacionalista je u ovoj dolazećoj izbornoj atmosferi u BiH u svojoj redovnoj kolumni u listu ‘Preporod’ 02.09.16 otišao još nekoliko koraka dublje i dalje, nadopunjujući ‘tezu’ o Josipu Brozu kao Muslimanu.
Optužio je Josipa Broza da je ‘pokrao’ Kur’an, Tako nekako, a ovako.
Broz je izgovorio onaj čuveni slogan ‘živimo kao da će sto godina biti mir a spremajmo se kao da će sutra biti rat’, a to je zapravo uzeto iz Svete Knjige, koja u jednom hadisu prenosi šta je Poslanik preporučio vjernicima i glasi ovako.
‘Vjernici, radite za ovaj svijet kao da će te na njemu vječno ostati, a za ahiret se spremajte kao da će te sutra umrijeti’.
Bog te malov’o. Čista prepisivačina i još čistiji dokaz da je Broz bio Musliman.

Kad čovjek malo dublje utone u hadise koje nam serviraju hodžice iz minute u minutu, onda je Tito ukrao i onu ‘Bolje grob, nego rob’, jer hadis Alije Izetbegovića ‘Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo’, upravo tako kaže.
Evo još nekoliko ‘dokaza’ da je Tito kradomice čitao Kur’an, a šta je hodžica u brzini propustio nadodati.
‘Sretna je zemlja koja ima ovakvu omladinu’. Jučer je Reis Kavazović posjetio Gazi/Husrev Begovu Medresu pa je nešto slično ‘odvalio’ tamošnjim đacima, dodajući kako je ta škola ‘temelj države Bosne’. Čisti hadis iz Kur’ana, jer, nacijo, nama su u vlasti i na vlasti uglavnom efendije. Pa ova, Titina, ‘mi nećemo nikada ići za izolacijom, pa makar ko šta govorio, uvijek će mo ići za tim da naša zemlja ima što više prijatelja a što manje neprijatelja’, klasičan je hadis, za onog ko zna pravilno iščitati. Ili, ova vidi sad. ‘Mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda. E, nećemo nikome dozvoliti da nam rije iznutra i da nas dira, da ruši to bratsvo i jedinstvo’. Koja se nadovezuje na onu ‘čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog’. Šta kažete na ovo, zar to nije isto kao hadis o ‘svebošnjačkom jedinstvu sada kad je najpotrebnije’!? Sad kad nam dušmani rade o glavi a dolaze izbori, sad kad rat samo što nije otpočeo.

Mogao bih citirati do besvijesti jer takvi su hadisi ali nemam vremena ni prostora, hoću samo da napomenem onaj hadis kojeg je stari komunista ukrao iz Kur’ana a govori o materijalnom blagostanju, nešto kao da mi ne trebamo trčati za materijalnim blagostanjem, iz kojeg zdušno sve ahmedije crpe svoj kokuzluk i siromaštvo. Čisto radi plagijaranja i ugođaja. A svako onaj ko želi saznati više, neka prati aktualnu vlast i njihove poruke i islamske ideologe, ili nek se prihvati hadisa i sve će mu biti jasno.

Titi, kojeg neizmjerno volim i cijenim, neću ipak halaliti ovu krađu iz Kur’ana, nije to trebao raditi. Ne na tako bezočan način. Dok je mene tjerao da čitam ‘Komunistički Manifest’ ili ‘Pisma Marksa Engelsu’ i obratno, on je tajno izučavao hadise i spremao se da još tajnije na onaj svijet ode kao Musliman.
Da nije ovakvih prosvijetitelja tipa Muhameda Velića, Zukorlića ili čak i Jusufspahića, ne znam kako bi čovjek došao do bolne istine. I podnio je gazijski.