A nije bilo tako davno, 11. marta 2016 kad je nakon spektakularnog hapšenja iz pritvorske jedinice završio na Univerzitetskoj Klinici u Sarajevu pod teškom dijagnozom bolesti i smetnji srca. Gdje je proveo pet dana pod specijalnom kontrolom Sebije Izetbegović i njenih stručnjaka za srce.
No, ni tamo mu nisu dali mira specijalci SIPAe, kopirali su njegove dijagnoze, ometali ga u prijeko potrebnom miru, relaksaciji i odmoru.

aseka

Naopako i gluho, šta sve nisu u stanju tužioci i policajci da urade. Isto su tako sirotom Fahrinom jaranu Bakiru Dautbašiću koji je uhapšen malkice prije Fahre, policajci ometali mirovanje u UKCS, gdje je također završio nakon pritvaranja i pod istom dijagnozom. Da je ovo sa srcem poprimilo ozbiljne namjere i uzdrmalo čitavu Bosnu a i šire, čitavu regiju, potvrđeno je ovih dana i sa Kosova. I tamo je glavni osumnjičeni u predmetu svega i svačega Naser Keljmendi, završio iz pritvora u bolnici zbog istih simptoma koji su se pojavili i kod Fahre i Bakira Dautbašića.
Stres, drugačije navike života, loš prehrambeni faktor i otežano kretanje, uveliko su pogodili da se utemeljitelj osjeti bolesnim a nacija zaplače u totalnoj zabrinutosti.
Nacijo, nije baš jednostavno škampe i hobotnice zamijeniti zatvorskim krompirom i rižom a ugodne šetnje tijesnim pritvorskim zidovima.
Cross Atlantic otkriva da ove uzročno posljedične tegobe srca Radončića i Dautbašića a sada evo i Keljmendija imaju u sebi sasvim druge uzroke, koje medicina srca do sada nije poznavala. Zajednički faktor se jednostavno zove istraga i optužnica u predmetu udruživanja radi zločinačkog poduhvata i uticaja na svjedoke, koji je osim bh nacije pokosio svu trojicu.

Što je najbolje shvatila Sebija Izetbegović, budući da ginekolozi u školi uče ponešto i o srcu. Tako je spašen Fahro i Bakir Dautbašić i to na vrlo jednostavan način.
Relaksacijom i izmjenom režima života. Odprilike ovako. Ne pričaj o ‘vrećama za Bakira’, ostavi na miru Čamparu policajca i Čavku tužioca, sve ostalo će uz Božju pomoć doći samo od sebe. Šuti i relaksiraj se. I desi se.

Kod Keljmendija bi srčane tegobe mogle malo duže potrajati jer se ne može obratiti u sarajevsku kliniku, međutim to već nije naš problem. Uostalom, ako i umre, nije velika šteta, dapače, nama je važnije da je sa Fahrinim zdravljem sada stanje sasvim drugačije.
I sve govori da nikad nije bio zdraviji, u zagrljaju sa Bakirom Izetbegovićem izgleda načisto podmlađen, nekako kao antikorupcijski ‘cunami’. Pozitivna energija od Seke preko Bakira očigledno djeluje direktno na Fahrino srce što se, vidjeli smo, u relaksirajućim pričama širi sa ozarenog Fahrinog lica čitavom bh nacijom i Avazom, što nam garantuje relaksirajuću i spasonosnu izbornu atmosferu.
Dakle, spoj ginekologije i kardiologije je najnoviji i najdjelotvorniji medicinski tretman srčanih tegoba bh političara. Medicino, na tebe je red!